Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Joe Biden διόρισε δύο γυναίκες σε ανώτερες θέσεις στο State Department

ΗΠΑ: Ο Joe Biden διόρισε δύο γυναίκες σε ανώτερες θέσεις στο State Department
Η Wendy Sherman θα είναι η βασική διαπραγματευστης για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν καθώς οι ΗΠΑ επιστρέφουν
Σχετικά Άρθρα

Την Wendy Sherman, διόρισε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden στη θέση του βασικού διαπραγματευτή για την πυρηνική συμφωνίας του 2015 με το Ιράν, καθώς ο νέος Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να επιστρέψει τις ΗΠΑ στη συμφωνία από την οποία είχε αποχωρήσει ο Donald Trump.
Η Sherman η οποία έχει επιτελέσει νούμερο 2 αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών θεωρείται βετεράνος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Η Sherman, ήταν σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από το 1997 έως το 2001, περίοδο που είχε αναλάβει τις συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα. Από το 1993 έως το 1996 υπηρέτησε ως βοηθός υφυπουργός για νομοθετικά θέματα.

Δύο γυναίκες σε υψηλόβαθμες θέσεις στο ΥΠΕΞ

Λόγω της συμμετοχής της στη συμφωνία για το Ιράν, για την οποία είρθε σε μεγάλη σύγκρουση με πολλούς Ρεπουμπλικάνους αλλά και Δημοκρατικούς, η υποψηφιότητα της Sherman κινδύνευε να τορπιλιστεί από τη Γερουσία. Ωστόσο, το πρόβλημα εξαλείφθηκε όταν ο Biden κέρδισε άλλες δυο έδρες στη Γερουσία γεγονός που του έδωσε την πολυπόθητη πλειοψηφία.
Ο Biden διόρισε τη Victoria Nuland, στο υπουργείο Εξωτερικών υπεύθυνη για Ευρωπαϊκά θέματα, καθώς η Nuland έχει διατελέσει πρεσβευτής του ΝΑΤΟ και εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πριν αναλάβει καθήκοντα ως αναπληρωτής υπουργός Πολιτικών Υποθέσεων, θέση που είναι η Τρίτη σημαντικότερη στην Αμερικανική κυβέρνηση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης