Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Επανέφερε τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της CIA David Cohen

Biden: Επανέφερε τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της CIA David Cohen
Σχετικά Άρθρα
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden όρισε σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της CIA David Cohen και πάλι στη θέση αυτή στην αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών, καθώς συνέχισε να συμπληρώνει τις ανώτατες κυβερνητικές θέσεις.
Ο Cohen ήταν αναπληρωτής διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Central Intelligence Agency -- CIA) από το 2015 έως το 2017 υπό τον πρώην πρόεδρο των Δημοκρατικών Barack Obama, όταν ο Biden ήταν αντιπρόεδρος.
Θα υπηρετήσει τώρα υπό τον διπλωμάτη William Burns τον οποίο επέλεξε ο Biden ως διευθυντή της CIA.
«Ο Cohen είναι ένας ειδικός στην εθνική ασφάλεια, στα οικονομικά και τα νομικά», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το επιτελείου μετάβασης του Biden, σημειώνοντας την εργασία του ως επικεφαλής «ειδικών πρότζεκτ για τις νέες τεχνολογίες και πώς θα εργαστούμε καλύτερα με εταιρίες για προώθηση της αποστολής της CIA».

Η στελέχωση των κυβερνητικών θέσεων

Ο πρώην δικηγόρος έχει υπηρετήσει επίσης ως υφυπουργός για την τρομοκρατία και τις οικονομικές πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών στο υπουργείο Οικονομικών όπου ασχολήθηκε με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και επέβλεψε κυρώσεις εναντίον χωρών όπως το Ιράν, η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα.
Το επιτελείο μετάβασης του Μπάιντεν ανέφερε επίσης ότι η συντονίστρια εκτάκτων καταστάσεων της Πόλης της Νέας Υόρκης Deen Chriswell θα είναι επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων, η οποία επιβλέπει την απόκριση της κυβέρνησης σε πυρκαγιές, κυκλώνες και άλλες φυσικές καταστροφές
Ανακοίνωσε επίσης τον ορισμό αξιωματούχων για την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος και το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού.
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ανέφερε τους ανώτατους αξιωματούχους που θα βοηθήσουν τον Biden στην απόκριση εναντίον της COVID-19, περιλαμβανομένου του πρώην επιτρόπου του αμερικανικού οργανισμού φαρμάκων David Kessler, ως επικεφαλής των προσπαθειών για τον εμβολιασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης