Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δικαστήριο αποφάσισε την παραμονή του Navalny στην φυλακή

Ρωσία: Δικαστήριο αποφάσισε την παραμονή του Navalny στην φυλακή
Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι θα εφεσιβάλουν την απόφαση αυτή, όπως και ότι θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Σχετικά Άρθρα
Ρωσικό δικαστήριο αποφάσισε την παραμονή του επικριτή του Κρεμλίνου Navalny στην φυλακή, απορρίπτοντας την έφεση που είχε υποβάλει για την αποφυλάκιση του.
Το δικαστήριο θεώρησε νόμιμη την απόφαση του δικαστηρίου που είχε μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα στο προάστιο Χίμκι της Μόσχας, το οποίο στις 18 Ιανουαρίου επέβαλε στον Navalny ποινή φυλάκισης 30 ημερών, στέλνοντας τον στις διαβόητες φυλακές «Ματρόσκαγια Τισινά», με την κατηγορία ότι παραβίασε του όρους σε ποινή αναστολής που του είχε επιβληθεί.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο 

Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι θα εφεσιβάλουν την απόφαση αυτή, όπως και ότι θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Οπωσδήποτε θα προσφύγουμε για ακύρωση της απόφασης και θα απευθυνθούμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», δήλωσε ο δικηγόρος του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης.
Οι δικηγόροι του Navalny θεωρούν ότι η απόφαση που είχε λάβει το δικαστήριο στο αστυνομικό τμήμα στο προάστιο Χίμκι της Μόσχας δεν ήταν σύννομη, επειδή η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσίας, η οποία είχε ζητήσει την σύλληψη του με το επιχείρημα ότι παραβίασε τους όρους ποινής αναστολής που του είχε επιβληθεί, δεν έλαβε υπόψη της την ενημέρωση που της είχε επιδοθεί στις 23 Νοεμβρίου του 2020 και με την οποία την ενημέρωναν ότι ο Navalny νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο του Βερολινου Charite.
Ως εκ τούτου, λένε οι δικηγόροι του, η εν λόγω υπηρεσία γνώριζε πού βρίσκεται ο Navalny αλλά δεν έκανε καμία προσπάθεια να ελέγξει έστω αυτά τα στοιχεία.
Παράλληλα οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι δεν ήταν σύννομη ούτε η έκδοση εντάλματος σύλληψης του Ρώσου πολιτικού.

«Μπορείτε ... να μου βάλετε χειροπέδες. (Αλλά) αυτό δεν θα συνεχιστεί για πάντα»

Ο Navalny, απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα δικαστή μέσω βιντεοσύνδεσης από τη φυλακή πριν ληφθεί η απόφαση, απαίτησε να αφεθεί ελεύθερος απορρίπτοντας τις κατηγορίες ως παράλογες.
«Όλα αυτά συνιστούν μια μεγάλη παραβίαση του νόμου.
Αξιότιμοι, έχετε διαβάσει το πρωτόκολλο της συνεδρίασης;
Έπρεπε να γελάτε δυνατά. Είναι το πιο γελοίο έγγραφο.
Το έγγραφο αυτό το συνέταξε κάποιος που δεν έχει νομική μόρφωση.
Εδώ και καιρό κατεβαίνω μαζί σας την σκάλα ευτελισμού του δικαστικού συστήματος».
«Μπορείτε ... να μου βάλετε χειροπέδες. (Αλλά) αυτό δεν θα συνεχιστεί για πάντα», είπε Navalny.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης