Τελευταία Νέα
Διεθνή

Castex (Γαλλία): Μπορούμε να αποφύγουμε ένα 3ο lockdown, καταστροφικός ο αντίκτυπος

Castex (Γαλλία): Μπορούμε να αποφύγουμε ένα 3ο lockdown, καταστροφικός ο αντίκτυπος
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Castex δήλωσε ότι η κρίση στη δημόσια υγεία παραμένει ιδιαίτερα ανησυχητική

Η Γαλλία αποφάσισε να μην επιβάλει τρίτο lockdown σε εθνικό επίπεδο την Παρασκευή (29/1) και αντίθετα διέταξε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της, αύξηση των αστυνομικών δράσεων για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων και μεγαλύτερο ποσοστό τηλεργασίας.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Castex δήλωσε ότι η κρίση στη δημόσια υγεία παραμένει ιδιαίτερα ανησυχητική καθώς ο αριθμός των νεκρών στη Γαλλία σημείωσε άνοδο και ξεπέρασε τους 75.000, το έβδομο υψηλότερο νούμερο στον κόσμο.
«Γνωρίζουμε τον σοβαρό αντίκτυπο (ενός lockdown).
Κοιτάζοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, θεωρούμε ότι μπορούμε ακόμα να δώσουμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να τo αποφύγουμε », δήλωσε ο Castex.

Αυστηρότεροι έλεγχοι

Πρόσθεσε ότι από την Κυριακή (31/1) θα απαγορευτούν όλες οι αφίξεις στη Γαλλία από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια.
Όλοι οι επισκέπτες από τα κράτη της ΕΕ θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ PCR εκτός από διασυνοριακούς εργαζόμενους και οδηγούς φορτηγών.
«Το καθήκον μας είναι να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποφύγουμε ένα νέο lockdown οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες» τόνισε ο Castex.
Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι θα κλείσουν εμπορικά κέντρα εκτός από τα καταστήματα τροφίμων με επιφάνεια άνω των 20.000 τετραγωνικών μέτρων, πως η τηλεργασία θα ενισχυθεί και ότι η αστυνομία θα σταματήσει τα μυστικά πάρτι και την παράνομη λειτουργία εστιατορίων.
«Οι παραβάσεις μερικών δεν θα επιτρέπεται να καταστρέψουν τις προσπάθειες όλων», σημείωσε.

Ειδικός ζήτησε lockdown

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος συνέστησε στη γαλλική κυβέρνηση να αποφασίσει ένα τρίτο lockdown, λόγω των μεταλλάξεων του Covid.
Η έλλειψη προμηθειών εμβολίων από τις φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και Moderna είχε ως αποτέλεσμα την απότομη επιβράδυνση της ανάπτυξης εμβολίων στη Γαλλία.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 1,45 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής στη Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης