Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί, αυξάνονται οι νεκροί – Στα 447.000 τα θύματα

ΗΠΑ: Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί, αυξάνονται οι νεκροί – Στα 447.000 τα θύματα
Δύο μάσκες για την προστασία από τις μεταλλάξεις προτείνει ο Anthony Fauci
Σχετικά Άρθρα
Σε επιτάχυνση των εμβολιασμών προχωρούν οι ΗΠΑ, τη στιγμή που αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς οι νεκροί από την covid.
Βάσει των τελευταίων δεδομένων, τις προηγούμενες 24 ώρες αναφέρθηκαν περισσότερα από 110.000 κρούσματα και 3.389 θάνατοι, με το σύνολο των μολύνσεων να προσεγγίζει τα 26,5 εκατομμύρια και τους νεκρούς να ανέρχονται σε περίπου 447.000.
Ωστόσο, οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της επιδημίας στις ΗΠΑ παραμένουν εξαιρετικά δυσοίωνες, καθώς το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον εκτιμά ότι οι θάνατοι θα φτάσουν τους 654.000 έως την 1η Μαΐου, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα προστασίας όπως είναι η χρήση μάσκας.

Διπλή μάσκα για καλύτερη προστασία

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci επεσήμανε την ανάγκη να φορούν οι πολίτες δύο προστατευτικές μάσκες προκειμένου να προφυλάσσονται καλύτερα από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.
Μάλιστα ο Fauci είπε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ανάλογη σύσταση από τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων.
Σημειώνεται πως από την 1η Φεβρουαρίου, έχει καταστεί η υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε διαπολιτειακές μετακινήσεις και σε διαμετακομιστικούς κόμβους, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων, των μέσων μαζικής μεταφοράς, των ταξί και των τρένων.
Η Οδηγία προβλέπει την υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους ταξιδιώτες σε αεροπλάνα, πλοία, τρένα, μετρό, λεωφορεία, ταξί, υπηρεσίες διαμοιρασμού οχημάτων (ride-sharing), αλλά και σε συγκοινωνιακούς κόμβους, όπως αεροδρόμια, τερματικοί σταθμοί λεωφορείων και πλοίων, σταθμοί τρένων και μετρό και λιμάνια.
Ακόμη, η οδηγία προβλέπει ότι οι επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκα όταν μετακινούνται, εκτός από σύντομα διαλείμματα, όπως για παράδειγμα για την κατανάλωση φαγητού και ποτού ή τη λήψη φαρμάκων.
Η οδηγία δεν αφορά τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης ή τα επαγγελματικά οχήματα όπου επιβαίνει μόνο ο οδηγός.
Οι μόνες εξαιρέσεις είναι για επιβάτες ηλικίας κάτω των 2 ετών και για όσους πάσχουν από συγκεκριμένα νοσήματα.

Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί

Την ίδια στιγμή επιταχύνονται οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ με τον Fauci να εκτιμά πως μέσα στους επόμενους 3 μήνες θα αυξηθούν σημαντικά οι δόσεις των εμβολίων.
«Καθώς θα μπαίνουμε στα μισά του Φεβρουαρίου, στον Μάρτιο και στον Απρίλιο, ο αριθμός των διαθέσιμων δόσεων εμβολίων πρόκειται να αυξηθούν σημαντικά» υποστήριξε ο Fauci, αναφέροντας πως το πρόβλημα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ότι η παραγωγή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ζήτησης.
Ωστόσο, εκτίμησε ότι η έγκριση των εμβολίων της Johnson & Johnson και της Novavax, θα βελτιώσουν πολύ την κατάσταση.
«Σχεδόν το 70% με 85% του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί για να επιστρέψουμε σε κάποια μορφής κανονικότητα στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου» εκτίμησε ο Fauci.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, έχουν διατεθεί 52,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, εκ των οπίων έχουν χορηγηθεί οι 32,8 εκατομμύρια δόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης