Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή από κορυφαίο λοιμωξιόλογο: Δεν επαρκεί ο χρόνος για τον εμβολιασμό όλων μέχρι το Πάσχα

Παραδοχή από κορυφαίο λοιμωξιόλογο: Δεν επαρκεί ο χρόνος για τον εμβολιασμό όλων μέχρι το Πάσχα
Σύμφωνα με ένα «μαύρο» σενάριο, περισσότερα από 23 εκατομμύρια άτομα θα μπορούσαν να αναπτύξουν σοβαρές ασθένειες εάν τα μέτρα χαλαρώσουν πολύ νωρίς και αυτά τα άτομα δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί
Σχετικά Άρθρα

Έντονα προβληματισμένος για την πορεία του κορωνοϊού στη Γερμανία εμφανίστηκε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Christian Drosten ο οποίος το νίζει εκ νέου πως δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα.
Μία εβδομάδα πριν από τις επόμενες διαβουλεύσεις της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων για την παράταση ή μη του -ισχύοντος μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου- lockdown, ο dr Drosten τόνισε:
«Δεν μπορούμε να αναμένουμε πλήρη προστασία των πολιτών μέσω του εμβολιασμού μέχρι το (καθολικό) Πάσχα (4. Aπριλίου)».
Ο επιστήμονας του νοσοκομείου Charite του Βερολίνουμιλώντας podcast «Coronavirus Update» του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου NDR είπε ότι «ακόμη και αν οι εμβολιασμοί μειώσουν τη θνησιμότητα, η μείωση του αριθμού των κρουσμάτων παραμένει εν τούτοις ουσιαστική.
Πού και πόσο γρήγορα θα χαλαρώνουν τα μέτρα, πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά, διότι υπάρχει ένας σημαντικός λόγος ανησυχίας.
Σύμφωνα με ένα σενάριο, περισσότερα από 23 εκατομμύρια άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-60 θα μπορούσαν να αναπτύξουν σοβαρές ασθένειες εάν τα μέτρα χαλαρώσουν πολύ νωρίς και αυτά τα άτομα δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί και επομένως επαρκώς προστατευθεί.
Μεταξύ άλλων, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερφόρτωση του συστήματος υγείας και υψηλά επίπεδα αδειών ασθενείας στις επιχειρήσεις».

Και το... αισιόδοξο νέο

Ο επιστήμονας όμως εξέφρασε και την θετική του έκπληξη για την προοπτική αύξησης της παραγωγής των δόσεων του εμβολίου κατά τη διάρκεια του έτους (2021).
«Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ό, τι νόμιζα πριν από μέρες», είπε.
Ωστόσο, αναφέρθηκε επίσης και στους «αστάθμητους παράγοντες και τις προκλήσεις του εμβολιασμού σε ευρεία βάση».
Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των διαφόρων παρασκευασμάτων, δήλωσε ότι «όλα τα εμβόλια είναι εντελώς αποτελεσματικά».

Η καγκελάριος Merkel απορρίπτει πάντως την χαλάρωση του lockdown.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης