Τελευταία Νέα
Διεθνή

H ακτιβίστρια Greta Thunberg διώκεται στην Ινδία για υποκίνηση βίας

H ακτιβίστρια Greta Thunberg διώκεται στην Ινδία για υποκίνηση βίας
Η περιβαλλοντική ακτιβίστρια Greta Thunberg (Γκρέτα Τύνμπεργκ) προκάλεσε έρευνα στην Ινδία αφού κατά λάθος έκανε tweet - και διέγραψε γρήγορα - σχετικά με τη συνεχιζόμενη βίαιη εξέγερση αγροτών
Σχετικά Άρθρα

H ακτιβίστρια Greta Thunberg πλέον είναι 18 ετών και ξαφνικά κατανόησε τι σημαίνει πραγματικότητα.
Σε ένα σχόλιο της στο Twitter αναφέρθηκε στις διαδηλώσεις γεωργών στην Ινδία... αλλά αυτό το αθώο σχόλιο στοχοποιήθηκε από την Ινδία ότι υποκινούσε σε βία τους αγρότες... μάλιστα δέχθηκε και συστάσεις από το Twitter.
Ήρθε λοιπόν στον πραγματικό κόσμο η Greta Thunberg... και προφανώς διαπίστωσε ότι δεν είναι αγγελικά πλασμένος.
Η περιβαλλοντική ακτιβίστρια Greta Thunberg (Γκρέτα Τύνμπεργκ) προκάλεσε έρευνα στην Ινδία αφού κατά λάθος έκανε tweet - και διέγραψε γρήγορα - σχετικά με τη συνεχιζόμενη βίαιη εξέγερση αγροτών, σύμφωνα με τους NY Post.
Η έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα Greta Thunberg δημοσίευσε ένα σχόλιο στο Twitter σχετικά με τις τρέχουσες διαμαρτυρίες στην Ινδία. 
Ωστόσο διέγραψε αμέσως το tweet. pic.twitter.com/ruEfp4Ypg1

  • Breaking911 (@ Breaking911) 3 Φεβρουαρίου 2021

Η "εργαλειοθήκη"  έδωσε μια σειρά από συμβουλές σχετικά με το τι να δημοσιεύσει και ζήτησε από την 18χρονη πλέον Thunberg να αναδημοσιεύσει και να επισημάνει διασημότητες - συμπεριλαμβανομένης της ποπ σταρ Rihanna.

γιατί δεν μιλάμε για αυτό ;! #FarmersProtest https://t.co/obmIlXhK9S

  • Rihanna (@rihanna) 2 Φεβρουαρίου 2021

Να τα πάρουμε με την σιερά.
Από το Poetic Justice Foundation του Καναδά, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι μια ομάδα που δημιουργεί «εκδηλώσεις κατά των συστημικών ανισοτήτων και προκαταλήψεων», επιβεβαιώνει ότι "συμμετέχει ενεργά στο #FarmersProtest".
Η ομάδα αυτή τάσσεται υπέρ των αγροτών στην Ινδία οι οποίοι έχουν ξεσηκωθεί.
Η Thunberg αφού διέγραψε το αρχικό Twitter μοιράστηκε μια δήθεν νεότερη έκδοση μαζί με το μήνυμα "Είμαστε αλληλεγγύοι με το #FarmersProtest στην Ινδία."
Δεκάδες χιλιάδες αγρότες έχουν συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα των Ινδιών το Νέο Δελχί για να διαμαρτυρηθούν για νέους νόμους στην γεωργία, οι οποίοι μειώνουν το εισόδημα και τους αφήνουν στο έλεος των εταιρειών.
Στις 26 Ιανουαρίου, την Ημέρα της Δημοκρατίας της Ινδίας, οι αγρότεςπροκάλεσαν βίαιη σύγκρουση όπου εκατοντάδες αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ένας διαδηλωτής πέθανε.
Αρκετοί αγρότες τραυματίστηκαν επίσης.
Σε μια σπάνια δήλωση, το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας κατηγόρησε "ξένα άτομα" και διασημότητες για "εντυπωσιασμό" και "προσπαθώντας να επιβάλουν την ατζέντα τους", ενώ η αστυνομία των Ινδιών επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε έρευνα εναντίον της Thunberg.
"Η έκκληση ήταν να διεξαχθεί οικονομικός, κοινωνικός, πολιτιστικός και περιφερειακός πόλεμος κατά της Ινδίας", δήλωσε η αστυνομία, κατηγορώντας τους ακτιβιστές.
Πολλές ινδικές εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί ανέφεραν αρχικά ότι είχε επίσης κατατεθεί μήνυση κατά της Thunberg.
Ωστόσο, ο Ειδικός Επίτροπος της Αστυνομίας του Δελχί Praveer Ranjan διευκρίνισε αργότερα ότι κανένας δεν ταυτοποιήθηκε και ότι η έρευνα συνεχίζεται με αντικείμενο την υποκίνηση βίας. 
Στις 4 Φεβρουαρίου 2021, Greta Thunberg έγραψε στο Twitter «ακόμα το #StandWithFarmers και υποστηρίζω την ειρηνική διαμαρτυρία τους», προσθέτοντας ότι «κανένα στοιχείο μίσους, απειλών ή παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα το αλλάξει ποτέ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης