Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ταϊβάν εύχεται καλή χρονιά στην Κίνα, αλλά δηλώνει πως δεν θα υποχωρήσει

Η Ταϊβάν εύχεται καλή χρονιά στην Κίνα, αλλά δηλώνει πως δεν θα υποχωρήσει
H Κίνα, υποστηρίζει ότι η Ταϊβάν αποτελεί δική της περιοχή, ενώ η πολεμική της αεροπορία, πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινές πτήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ευχές αλλά με... υποσημειώσεις έστειλε η Ταϊβάν στην Κίνα για το νέο σεληνιακό νέο έτος, με την πρόεδρο Tsai Ing-wen να δηλώνει ότι δεν θα υποχωρήσει στην κινεζική πίεση, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την έκκληση για διάλογο με το Πεκίνο.

Η Κίνα, η οποία ισχυρίζεται ότι η Ταϊβάν είναι στην δική της επικράτεια, έχει αυξήσει τη στρατιωτική της δραστηριότητα γύρω από το νησί τους τελευταίους μήνες γράφει το Reuters.
Μιλώντας μετά από συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους ασφαλείας, η Tsai είπε ότι η Ταϊβάν βρίσκεται σε επαφές με «άλλες χώρες» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στην Ταϊβάν, και τον γείτονα της.

Οι δηλώσεις

Τα κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και τα πολεμικά πλοία που προκαλούν πάνω από την Ταϊβάν δεν συμβάλλουν στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, πρόσθεσε.
«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η συνεπής θέση της Ταϊβάν στις διασυνοριακές σχέσεις δεν είναι ούτε να υποκύψει στην πίεση ούτε να προχωρήσει βιαστικά όταν λάβουμε υποστήριξη», δήλωσε ο Τσάι.
Η Ταϊβάν θέλει «ουσιαστικές συνομιλίες» με την Κίνα με βάση την ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό, εφ 'όσον το Πεκίνο θέλει να διευκολύνει την αντιπαράθεση, πρόσθεσε.
«Η διασυνοριακή ειρήνη δεν είναι μονομερές ζήτημα για την Ταϊβάν.
Το κλειδί βρίσκεται στα χέρια της Κίνας.
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι λεκτικές επιθέσεις και οι στρατιωτικές απειλές εναντίον της Ταϊβάν δεν θα βοηθήσουν τις στενές σχέσεις ».
Δεν υπήρξε άμεση ανταπόκριση από την Κίνα, η οποία έχει απορρίψει προηγούμενες εκκλήσεις της Tsai για διάλογο.

Καθημερινές προκλήσεις

H Κίνα, υποστηρίζει ότι η Ταϊβάν αποτελεί δική της περιοχή, ενώ η πολεμική της αεροπορία, πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινές πτήσεις πάνω από τη θαλάσσια περιοχή, μεταξύ του νότιου τμήματος της Ταϊβάν και των Νήσων Πράτας, στη Νότια Σινική Θάλασσα, κατά τους τελευταίους μήνες.
Συνήθως, πάνω από την αναφερόμενη περιοχή, πετούν ένα ή δύο κινεζικά αναγνωριστικά αεροσκάφη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης