Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reddit: Οι μετοχές κάνναβης στο επίκεντρο της επενδυτικής φρενίτιδας

Reddit: Οι μετοχές κάνναβης στο επίκεντρο της επενδυτικής φρενίτιδας
Οι μετοχές των Tilray και Aphria κατέγραψαν ράλι 138% και 79%, αντίστοιχα, στο πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου
Σχετικά Άρθρα
Διευρύνουν το ράλι οι μετοχές των εταιρειών της βιομηχανίας κάνναβης στη Wall Street, καθώς βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της επενδυτικής φρενίτιδας που έχει προκαλέσει η κοινότητα της Reddit.
Μία ανάρτηση στο WallStreetBets, το φόρουμ Reddit που συνδέεται με το ξέφρενο ράλι στις μετοχές των GameStop, AMC Entertainment κάνει λόγο για περαιτέρω περιθώριο ανόδου στις μετοχές των Tilray και Aphria. Η εν λόγω ανάρτηση συγκέντρωση 10 χιλιάδες likes και οδήγησε τις μετοχές των δύο εταιρειών σε άλμα 40% και 18%, αντίστοιχα.

Ράλι λόγω των προσδοκιών για αποποινικοποίηση

Οι μετοχές των Tilray και Aphria κατέγραψαν ράλι 138% και 79%, αντίστοιχα, στο πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου λόγω της συγχώνευσής τους, με τη βιομηχανία της κάνναβης να βρίσκεται στο επίκεντρο το 2021, μετά τον νόμο που ψηφίσθηκε τον Δεκέμβριο από το αμερικανικό Κογκρέσο, ο οποίος ανοίγει τον δρόμο για την αποποινικοποίηση της κάνναβης σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Η Tilray η οποία εξαγοράστηκε από την Aphria σε μια περίπλοκη αντίστροφη συγχώνευση, κέρδισε πάνω από 400% αξία από τότε που ανακοινώθηκε η συμφωνία τον Δεκέμβριο, λόγω νέων deals για την προμήθεια ιατρικής κάνναβης σε ευρωπαϊκές αγορές.
Η Aphria σημείωσε ξέφρενο άλμα 243% την ίδια περίοδο.
Οι αλλαγές για τις οποίες έχουν δεσμευθεί οι Δημοκραιτκοί του Joe Biden θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις εταιρείες κάνναβης να αποκτήσουν πρόσβαση σε πιο παραδοσιακές τραπεζικές μεθόδους και να «ανοίξουν» τον τομέα σε νέους, θεσμικούς επενδυτές, σημειώνει το Reuters.
Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι αποτιμήσεις των εταιρειών γίνονται αδικαιολόγητες, ειδικά για καναδικές εταιρείες όπως οι Tilray, Aphria και Canopy Growth, οι οποίες μπορεί να κερδίσουν πολύ λίγα από τις αλλαγές στις ΗΠΑ.
Η Canopy ανέφερε μείωση των προσαρμοσμένων ζημιών στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου την Τρίτη, αλλά οι αναλυτές της Stifel δήλωσαν ότι αυτή η εξέλιξη δεν αποτελεί δικαιολογία για την τρέχουσα αποτίμησή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης