Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς σχεδιάζει ο Trump την επιστροφή του στο πολιτικό προσκήνιο – Γιατί θεωρείται σημαντική η 28η Φεβρουαρίου

Πώς σχεδιάζει ο Trump την επιστροφή του στο πολιτικό προσκήνιο – Γιατί θεωρείται σημαντική η 28η Φεβρουαρίου
Ο Donald Trump επιδιώκει να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή, μετά από τέσσερα ταραχώδη χρόνια στην προεδρία και έχοντας πλέον στη φαρέτρα του την αθωωτική απόφαση της Γερουσίας
Σχετικά Άρθρα

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump σχεδιάζει να επιστρέψει στο πολιτικό προσκήνιο, απευθυνόμενος αρχικά σε μία μεγάλη συγκέντρωση συντηρητικού ακροατηρίου, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στον Ρεπουμπλικάνο πολιτικό και επιχειρηματία.
Ο Trump σχεδιάζει να μιλήσει στο Συνέδριο Πολιτικής Δράσης (CPAC) στο Ορλάντο της Φλόριντα, στις 28 Φεβρουαρίου 2021, την τελευταία ημέρα των εργασιών, δήλωσε η εν λόγω πηγή στο Reuters υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.
«Θα μιλήσει για το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και το συντηρητικό κίνημα.
Επίσης ο Trump θα κατηγορήσει τον διάδοχό του, Joe Biden για καταστροφικές πολιτικές ιδιαίτερα για θέμα συνόρων και μεταναστευτικής πολιτικής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Επί της ουσίας πρόκειται για το εναρκτήριο λάκτισμα της αντιπολιτευτικής στρατηγικής του Trump.

Η επιστροφή

Ο Donald Trump επιδιώκει να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή, μετά από τέσσερα ταραχώδη χρόνια στην προεδρία των ΗΠΑ και έχοντας πλέον στη φαρέτρα του την αθωωτική απόφαση της Γερουσίας για την κατηγορία της υποκίνησης σε βίας, με αφορμή τα βίαια επεισόδια στο Καπιτώλιο στις 6/1/2021.
Πάντως ο τέως πρόεδρος φέρεται δυσαρεστημένος με αποτέλεσμα της ψηφοφορίας 57 -43 και το γεγονός ότι, 17 Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν εναντίον του με βάση την κατηγορία.
Η απώλεια τόσο του Λευκού Οίκου από τον Biden όσο και του ελέγχου της Γερουσίας αποδυνάμωσε τους Ρεπουμπλικάνους, που καταστρώνουν τα σχέδιά τους για τη μεγάλη επιστροφή με πρώτο σταθμό τις εκλογές του 2022 για τον έλεγχο του Κογκρέσου.

Trump - McConnell: Δύο ξένοι


Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι επιθέσεις του Trump εναντίον του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων Mitch McConnell, ο οποίος σημειωτέον είχε αναγνωρίσει ως νικητή τον Biden από τον Δεκέμβριο 2020.
Δεν έχουν μιλήσει από τότε, δήλωσε πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Ο Trump αποκάλεσε τον McConnell ένα «σκυθρωπό, άχρωμο και αγέλαστο πολιτικό άλογο» και προειδοποίησε ότι αν οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές μείνουν μαζί του «δεν θα κερδίσουν ξανά».
Το χάσμα μεταξύ του Trump και του McConnell διευρύνθηκε όταν ο τελευταίος δήλωσε μετά την απαλλαγή από τη Γερουσία του πρώην προέδρου ότι ο Trump ήταν «πρακτικά και ηθικά υπεύθυνος» για την πολιορκία του Καπιτωλίου.

Παρουσίες και... απουσίες με νόημα

Ορισμένοι κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι που θεωρούνται πιθανοί υποψήφιοι για τον προεδρικό διορισμό του κόμματος το 2024 αναμένεται επίσης να μιλήσουν στο CPAC, όπως ο υπουργός Εξωτερικών του Trump, Mike Pompeo και ο Kristi Noem ο κυβερνήτης της Νότιας Ντακότας.
Δύο σημαντικοί Ρεπουμπλικάνοι από τη διοίκηση Trump που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα ομιλητών του CPAC είναι η πρώην πρέσβειρα στον ΟΗΕ Nikki Haley και ο πρώην αντιπρόεδρος Mike Pence.
Μια άλλη πηγή είπε στο Reuters ότι ο Trump απέρριψε ένα αίτημα της Haley να συναντηθούν, μετά την κριτική που άσκησε στο πρόσωπό του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης