Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς bull market οδεύουν τα commodities – «Πρωταγωνιστές» στο ράλι τα σιτηρά

tags :
Προς bull market οδεύουν τα commodities –  «Πρωταγωνιστές» στο ράλι τα σιτηρά
Προς bull market οδεύουν τα βασικά εμπορεύματα, με «οδηγό» το ράλι στις τιμές των σιτηρών, εν μέσω της χειρότερης ξηρασίας των τελευταίων 50 ετών που πλήττει τις ΗΠΑ, αναφέρει το Bloomberg.
Παράλληλα η αισιοδοξία ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και τα μέτρα που αναμένεται να λάβει η Κίνα για την ανάπτυξη, θα ενισχύσουν τη ζήτηση, ωθούν υψηλότερα τις τιμές.
Ο δείκτης Standard & Poor’s GSCI που καταγράφει 24 πρώτες ύλες σημείωσε άνοδο 1,2% στις 677,29 μονάδες στο Λονδίνο, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Μαϊου. Ο δείκτης έχει καταγράψει ράλι 21% από τα χαμηλά της 21ης Ιουνίου, όταν είχε κλείσει στις 559 μονάδες.
Η χειρότερη ξηρασία της τελευταίας 50ετίας που πλήττει τις ΗΠΑ έστειλε τις τιμές της σόγιας σε νέο ρεκόρ, στα 17,1275 δολάρια/μπούσελ, ενώ το καλαμπόκι σκαρφάλωσε σε επίπεδα ρεκόρ, στα 8,49 δολάρια στις 8 Αυγούστου.
«Τα σιτηρά κατέγραψαν την ισχυρότερη απόδοση στον κλάδο των commodities τους περασμένους μήνες», σχολιάζει στο Bloomberg ο Sudakshina Unnikrishnan, αναλυτής της Barclays.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης