Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία κλείνει τα σύνορα με τη Γαλλία λόγω των μεταλάξεων covid - Αντιδράσεις από το Παρίσι

Η Γερμανία κλείνει τα σύνορα με τη Γαλλία λόγω των μεταλάξεων covid - Αντιδράσεις από το Παρίσι
Το Βερολίνο ανακοίνωσε οτι επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς προς τη Γαλλία που θα ισχύουν από την Τρίτη (2/3)
Σχετικά Άρθρα

Σε συνομιλίες με την γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται η Γαλλία σε μια προσπάθεια να αποφύγει τους προγραμματισμένους διασυνοριακούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ανακοίνωσε σήμερα (28/2) το Βερολίνο εξαιτίας της ανησυχίας για την εξάπλωση κρουσμάτων κορωνοϊού στη γαλλική περιοχή Μοζέλ.
Το γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch χαρακτήρισε την Μοζέλ «περιοχή ανησυχίας» εξαιτίας της εξάπλωσης των κρουσμάτων του παραλλαγμένου στελέχους της Νοτίου Αφρικής.

Από την Τρίτη οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί

Η ανακοίνωση οδήγησε το Βερολίνο στην απόφαση να επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς που θα ισχύουν από την Τρίτη (2/3).
Οι δημόσιες συγκοινωνίες ανάμεσα στην Μοζέλ και στα γερμανικά κρατίδια της Ρηνανίας-Παλατινάτου και του Ζάαρλαντ θα διακοπούν και οι ταξιδιώτες που θα φθάνουν από την Μοζέλ με το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να επιδείξουν ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού.
Η αστυνομία δεν θα επιτηρεί με συνοριακούς ελέγχους αλλά θα προβαίνει σε τυχαίους ελέγχους, όπως ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές.
Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clément Beaune δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ότι λυπάται για την απόφαση των γερμανικών αρχών.
"Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τις γερμανικές αρχές που μόλις κατέταξαν την Μοζέλ σε ζώνη όπου κυκλοφορούν τα πολύ μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη. Αυτό αφήνει να εννοηθεί ότι σχεδόν θα κλείσει το σύνορο και αυτό είναι που θέλουμε να αποφύγουμε για τους 16.000 (διασυνοριακούς) εργαζόμενους στην Μοζέλ...Προσπαθούμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα κατά το δυνατόν", είπε ο υπουργός.

Ο Macron ζητά να μείνουν αναοικτά τα σύνορα

Η Γερμανία έχει ήδη σε ισχύ συνοριακούς ελέγχους με την Τσεχία και την Αυστρία και προσπαθούσε να αποφύγει περιορισμούς στο σύνορό της με τη Γαλλία.
Σύμφωνα με τον Clément Beaune, τα μέτρα που συζητούνται με την γερμανική κυβέρνηση για την αποφυγή συνοριακών ελέγχων περιλαμβάνουν την πιθανότητα να απαιτείται από όσους περνούν το σύνορο να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ για τον κορωνοϊό των τελευταίων δύο ή τριών ημερών, αντί του τελευταίου 24ώρου, και όπως είπε η συζήτηση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.
Η Γαλλία έχει αντισταθεί στην επιβολή ενός νέου εθνικού lockdown για τον περιορισμό των περισσότερο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών, αλλά έχει ξεκινήσει να αυστηροποιεί τους περιορισμούς τοπικά σε μέρη όπως η Δουνκέρκη στα βόρεια και η Νίκαια στα νότια.
Ο γάλλος πρόεδρος Macron έχει επαναλάβει ότι θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ στη διάρκεια της πανδημίας και πέρυσι συγκρούστηκε με την Γερμανία μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο από το Βερολίνο του συνόρου κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης