Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Λιγότερο από το 10% των ανθρώπων παγκοσμίως έχει αντισώματα για τον κορωνοϊό

ΠΟΥ: Λιγότερο από το 10% των ανθρώπων παγκοσμίως έχει αντισώματα για τον κορωνοϊό
Η Swaminathan υποστήριξε πως ο μόνος τρόπος για την επίτευξη ανοσίας της αγέλης σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μέσω του εμβολιασμού
Σχετικά Άρθρα

«Καμπανάκι» από επιστήμονα του ΠΟΥ καθώς όπως δήλωσε ελάχιστοι έχουν αντισώματα για τη νόσο COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο και το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 10%.
Συγκεκριμένα, η Soumya Swaminathan, επικεφαλής ερευνήτρια του ΠΟΥ, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε μέσω Twitter, σημείωσε ότι ο ΠΟΥ παρακολουθεί μελέτες που αναλύουν εστίες μόλυνσης σε ορισμένες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του RIA Novosti, η ίδια πρόσθεσε πως «αν και τα ερευνητικά αποτελέσματα δείχνουν ότι μερικές φορές τουλάχιστον ο μισός πληθυσμό της πόλης έχει αντισώματα έναντι της νόσου COVID-19, αυτό δεν μας επιτρέπει να μιλήσουμε για την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης».

Μάλιστα, η Swaminathan ανέφερε:

«Ο ΠΟΥ παρακολουθεί αυτές τις επιδημιολογικές μελέτες, στην τελευταία μέτρηση, υπήρχαν περίπου 500 και αν τις εξετάσετε μαζί, αποδεικνύεται ότι λιγότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αντισώματα έναντι αυτού του ιού».

Η ανοσία της αγέλης

Στη συνέχεια, η επικεφαλής εξήγησε:

«Φυσικά, για παράδειγμα, σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές υπάρχουν εστίες στις οποίες το 50%-60% του πληθυσμού έχει εκτεθεί στον ιό και έχει αντισώματα.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μια ολόκληρη πόλη, επαρχία ή κράτος έχει επιτύχει ανοσία της αγέλης».
Τέλος, η Swaminathan υποστήριξε πως ο μόνος τρόπος για την επίτευξη ανοσίας της αγέλης σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μέσω του εμβολιασμού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης