Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έχασε τον τίτλο του πιο πλούσιου ανθρώπου στην Κίνα ο Jack Ma της Alibaba - Στα 55 δισ. δολ. η περιουσία του

Έχασε τον τίτλο του πιο πλούσιου ανθρώπου στην Κίνα ο Jack Ma της Alibaba - Στα 55 δισ. δολ. η περιουσία του
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα είναι πλέον το διακριτικό αφεντικό μιας γιγάντιας εταιρείας εμφιαλωμένου ύδατος ο Zhong Shanshan με 85 δισ. δολ.
Σχετικά Άρθρα

Έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου άνδρα της Κίνας ο ιδρυτής της Alibaba και του ομίλου Ant Jack Ma, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 2/3, την ώρα που η αυτοκρατορία του βρίσκεται υπό αυστηρό έλεγχο από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές μετά από την τεράστια κόντρα που ξέσπασε με την κυβέρνηση της χώρας του.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ma και η οικογένειά του είχαν την πρώτη θέση το 2020 και το 2019, αλλά τώρα κατατάσσονται στην τέταρτη θέση, πίσω από τον Zhong Shanshan της Nongfu Spring, τον Pony Ma της Tencent Holding και τον Colin Huang της διαδικτυακής λιανικής Pinduoduo.

Ο Zhong Shanshan στην 1η θέση με 85 δισ. δολ. περιουσία

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα είναι πλέον το διακριτικό αφεντικό μιας γιγάντιας εταιρείας εμφιαλωμένου ύδατος, ο Zhong Shanshan, ο οποίος ένα χρόνο νωρίτερα δεν περιλαμβανόταν στην κατάταξη των 100 μεγαλύτερων περιουσιών στον κόσμο.
Η περιουσία του υπολογίζεται σε 85 δισ. δολάρια (70,71 δισ. ευρώ) μετά την είσοδο πέρυσι στο Χρηματιστήριο της εταιρείας του, της Nongfu Spring.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του καταλόγου Hurun, οι μεγαλύτερες περιουσίες της Κίνας δεν συνδέονται πλέον με την αγορά ακινήτων, έναν τομέα στον οποίο στηρίχθηκε για καιρό η ανάπτυξη της χώρας.
Οι επικεφαλής της Tencent (Ίντερνετ, βιντεοπαιγνίδια) και της ByteDance (ιδιοκτήτρια, μεταξύ άλλων, της εφαρμογής σύντομων βίντεο TikTok) βρίσκονται στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντιστοίχως.
Ο Jack Ma έπεσε στην τέταρτη θέση, με περιουσία που υπολογίζεται σε 55 δισ. δολάρια (45,75 δισεκ. ευρώ).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης