Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Παγκόσμιο lockdown κάθε δύο χρόνια για την κλιματική αλλαγή

Guardian: Παγκόσμιο lockdown κάθε δύο χρόνια για την κλιματική αλλαγή
Μελέτη για την ανάγκη μείωσης των ρύπων αλλά και...παραπλανητικός τίτλος δημοσιεύματος
Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμιο lockdown κάθε δύο χρόνια, για την επίτευξη του στόχου μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα, τιτλοφορείται δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.
Το δημοσίευμα βασίζεται σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature από μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει να μειώνονται κατά την ίδια ποσότητα, που υποχώρησαν στο πρόσφατο lockodown «περίπου κάθε δύο χρόνια», προκειμένου να αντισταθμιστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η μελέτη των επιστημόνων δεν τάσσεται υπέρ ενός παγκόσμιου lockodown για την επίτευξη του στόχου και ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι παραπλανητικός.
Στην πραγματικότητα οι επιστήμονες ζητούν «εντελώς διαφορετικές μεθόδους».

«Πράσινες» ανησυχίες

Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις και η βρετανική εφημερίδα αναγκάστηκε να τροποποιήσει τον τίτλο προτάσσοντας τη μείωση των ρύπων, που παρατηρήθηκε κατά το lockdown και η οποία είναι απαραίτητη για το κλίμα κάθε δύο χρόνια.
Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι πολλοί περιβαλλοντικοί ακτιβιστές ανά τον κόσμο προτάσσουν τα θετικά στοιχεία ενός περιβαλλοντικού lockdown.
Η εφημερίδα έχει εκφράσει πολλές φορές έντονες ανησυχίες για τις κλιματικές προειδοποιήσεις ενώ είχε κάνει δυσοίωνες προβλέψεις για εκατομμύρια θανάτων και πολέμων εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
global.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης