Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μιανμάρ: Άλλοι 14 διαδηλωτές έπεσαν νεκροί σε συγκρούσεις με τις Αρχές

Μιανμάρ: Άλλοι 14 διαδηλωτές έπεσαν νεκροί σε συγκρούσεις με τις Αρχές
Η Μιανμάρ βρίσκεται στο χάος από όταν ο στρατός ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση της Aung San Suu Kyi και ανέλαβε βίαια την εξουσία
Σχετικά Άρθρα

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στη Μιανμάρ με την αστυνομία να σκοτώνει καθημερινά όλο και περισσότερους διαδηλωτές που αντιδρούν στην βίαιη κατάληψη της εξουσίας από το στρατό.
Σήμερα (14/3) οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον 14 διαδηλωτές στη συνοικία Χλαϊνγκτάγια της Γιανγκόν, σύμφωνα με το πρακτορείο Myanmar Now, ενώ άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.
Το Myanmar Now ανέφερε ότι η πληροφορία προέρχεται από έναν διασώστη και ένα νοσοκομείο κοντά στη βιομηχανική ζώνη όπου έγιναν οι συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία.

Συνολικά οι νεκροί είναι 1 αστυνομικός και 80 διαδηλωτές

Η κρατική τηλεόραση MRTV ωστόσο, μετέδωσε ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στο Μπάγκο, στην κεντρική Μιανμάρ. Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι οι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και χρησιμοποιούσαν καταπέλτες, ενώ ερευνάται αν έκαναν και χρήση όπλων. Ο αστυνομικός πέθανε από ένα τραύμα στο στήθος.
Μέχρι σήμερα, ο στρατός που ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση της Aung San Suu Kyi στη Μιανμάρ έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο μόνο ενός αστυνομικού ενώ περισσότεροι από 80 διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους στις κινητοποιήσεις.

Η Κίνα ζητά να σταματήσει η βία

Η Κίνα προέτρεψε τις αρχές της Μιανμάρ να σταματήσουν τη βία και να προστατεύσουν τις κινεζικές εταιρείες και τους εργαζόμενούς τους, αφού δέχτηκαν επιθέσεις εργοστάσια τα οποία χρηματοδοτούνται από το Πεκίνο.
Το κρατικό, αγγλόφωνο τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας CGTN μετέδωσε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αυτές τις επιθέσεις αλλά η ταυτότητα των εμπρηστών δεν έχει εξακριβωθεί.
«Η Κίνα προτρέπει τη Μιανμάρ να λάβει περαιτέρω αποτελεσματικά μέτρα για να σταματήσει όλες τις βίαιες πράξεις, να τιμωρήσει τους δράστες όπως προβλέπει ο νόμος και να διασφαλίσει τη ζωή και την περιουσία των κινεζικών επιχειρήσεων και του προσωπικού τους στη Μιανμάρ», πρόσθεσε το κανάλι, επικαλούμενο μια ανακοίνωση της κινεζικής πρεσβείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης