Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μιανμάρ: Χάος με νεκρούς και τραυματίες διαδηλωτές – Πυροβολεί αδιακρίτως η αστυνομία

Μιανμάρ: Χάος με νεκρούς και τραυματίες διαδηλωτές – Πυροβολεί αδιακρίτως η αστυνομία
Άγρια καταστολή σε όλες τις πόλεις της Μιανμάρ όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις
Σχετικά Άρθρα

Αιματοχυσία και χάος στη Μιανμάρ , όπου η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε δύο διαδηλωτές και τραυμάτισε και άλλους κατά τη διάρκεια της καταστολής των διαδηλώσεων που γίνονται εδώ και εβδομάδες κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου στη χώρα.
Η αστυνομία άνοιξε πυρ στην πόλη Νταουέι, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους, δήλωσε στο Reuters ο πολιτικός Kyaw Min Htike την πόλη αυτή στη νότια Μιανμάρ.
Το μέσο The Dawei Watch μετέδωσε επίσης ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ότι περισσότεροι από δώδεκα τραυματίστηκαν.
Συνολικά και σύμφωνα με απολογισμό των Ηνωμένων Εθνών οι νεκροί υπολογίζονται σε τουλάχιστον 18.

Πυρά και στη Ρανγκούν

Η αστυνομία άνοιξε επίσης πυρ στην κύρια πόλη της χώρας, την Ρανγκούν, και ένας άνδρας που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα από σφαίρα στο στήθος πέθανε, δήλωσε γιατρός του νοσοκομείου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Το μέσο ενημέρωσης The Mizzima μετέδωσε επίσης την είδηση για τον θάνατο του ανθρώπου αυτού.
Η αστυνομία και εκπρόσωπος του κυβερνώντος στρατιωτικού συμβουλίου δεν ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα για σχολιασμό της είδησης.

Βυθισμένη στο χάος η Μιανμάρ


Η Μιανμάρ έχει βυθιστεί στο χάος από την 1η Φεβρουαρίου που ο στρατός κατέλαβε την εξουσία και συνέλαβε την εκλεγμένη ηγέτιδα της κυβέρνησης της χώρας Aung San Suu Kyi και πολλά από τα ηγετικά στελέχη του κόμματός της, ισχυριζόμενος ότι έγινε νοθεία στις εκλογές αυτές, στις οποίες κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία το κόμμα της.
Το πραξικόπημα, το οποίο σταμάτησε την πρόοδο της Μιανμάρ προς τη δημοκρατία έπειτα από σχεδόν 50 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον στρατό, έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές να βγουν στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο πραξικόπημα και την καταδίκη δυτικών χωρών, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη επιβάλλει στο στρατιωτικό καθεστώς της χώρας περιορισμένες κυρώσεις.
Στην Ρανγκούν, διαδηλωτές βοηθούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή στην οποία πραγματοποιείτο διαδήλωση κάποιοι άνθρωποι, ορισμένοι από τους οποίους αιμορραγούσαν πολύ, δείχνουν εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί από τι τραυματίστηκαν αυτοί, αλλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έγινε χρήση πραγματικών σφαιρών.
mianmar_3.JPGAποφασισμένη η ηγεσία της δικτατορίας

Ο όμιλος μέσων ενημέρωσης The Myanmar Now μετέδωσε ότι κάποιοι άνθρωποι «πυροβολήθηκαν», αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω.
Η αστυνομία προέβη επίσης στη ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, δακρυγόνων και πυροβολισμών στον αέρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Ο επικεφαλής της χούντας, ο στρατηγός Min Aung Hlaing έχει δηλώσει ότι οι αρχές χρησιμοποιούν την ελάχιστη δύναμη για να αντιμετωπίσουν τις διαδηλώσεις.
Ωστόσο τουλάχιστον 5 διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών.
Ο στρατός έχει ανακοινώσει ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επίσης.
Η καταστολή των διαδηλώσεων δείχνει να υποδηλώνει μια αποφασιστικότητα από τον στρατό να επιβάλλει την εξουσία του απέναντι στην εκτεταμένη αμφισβήτησή της στη χώρα, όχι μόνον στους δρόμους, αλλά και ευρύτερα, σε τομείς, όπως αυτός των δημόσιων υπηρεσιών, της δημοτικής διοίκησης, της εκπαίδευσης, της υγείας και των μέσων ενημέρωσης.
mianmar_2.JPG
mianmar_4.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης