Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γνωρίστε το «Digit» παραδίδει πακέτα στο σπίτι και σηκώνει έως και 40 κιλά

Γνωρίστε το «Digit» παραδίδει πακέτα στο σπίτι και σηκώνει έως και 40 κιλά
Οι εταιρίες ρομπότ προσπαθούν να λύσουν όχι το πρόβλημα παράδοσης σε μεγάλες αποστάσεις αλλά τα προβλήματα παράδοσης από το αυτοκίνητο έως την πόρτα του πελάτη

Η πανδημία του κορωνοιού έχει προτρέψει ορισμένες εταιρείες να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητα χωρίς οδηγό για τις παραδόσεις δεμάτων στο σπίτι.
Αλλά υπάρχει ένα κοινό πρόβλημα.
Πώς θα μεταφερθούν τα δέματα από το όχημα παράδοσης στο σπίτι του πελάτη;
Μερικοί έχουν προτείνει drone, ενώ άλλοι, όπως η ρομποτική Agility έχουν προτείνει ένα ρομπότ που θα βγαίνει από το αυτοκίνητο και θα μεταφέρει τα δέματα χωρίς τον κίνδυνο αλληλεπίδραση με άνθρωπο.
Οι εταιρίες ρομπότ προσπαθούν να λύσουν όχι το πρόβλημα παράδοσης σε μεγάλες αποστάσεις αλλά τα προβλήματα παράδοσης από το αυτοκίνητο έως την πόρτα του πελάτη.

Τι κάνει το ρομπότ Digit;

Ο στόχος του ρομπότ, που ονομάζεται «Digit», είναι να φτάσει σε πολύπλοκες περιοχές όπου τα παραδοσιακά ρομπότ θα έχουν προβλήματα να διασχίσουν, όπως σκάλες, στενοί χώροι και άλλα ανώμαλα εδάφη.
Ο ιδρυτής της Agility Robotics, Jonathan Hurst, δήλωσε στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων KOBI ότι το Digit μπορεί να σηκώσει πακέτο 40 κιλών
Η Agility πούλησε δύο πρωτότυπα ρομπότ στη Ford Motor Company, η οποία πειραματίστηκε με το ρομπότ που κάνει παραδόσεις και εξέρχεται από το πορτμπαγκάζ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης