Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Putin - Erdogan: Στόχος η κοινή παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V - Τι είπαν για Ουκρανία, Μαύρη θάλασσα

Επικοινωνία Putin - Erdogan: Στόχος η κοινή παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V - Τι είπαν για Ουκρανία, Μαύρη θάλασσα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα σήμερα 9/4 ο Πρόεδρος της Ρωσίας Putin, και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Erdogan.
Σχετικά Άρθρα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα σήμερα 9/4 ο Πρόεδρος της Ρωσίας Putin, και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Erdogan.
Την ανάγκη να διατηρηθεί το καθεστώς της Μαύρης Θάλασσας υπό τους κανόνες που θέτει η συνθήκη του Μοντρέ τόνισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Putin στον Τούρκο ομόλογό του Erdogan εν μέσω πλάνων για κατασκευή καναλιού στην Κωνσταντινούπολη.
«Σε σχέση με τα σχέδια κατασκευής της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης από την Τουρκία, η ρωσική πλευρά τόνισε τη σημασία της διατήρησης, προκειμένου να διασφαλιστεί η περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, του ισχύοντος καθεστώς των Στενών του Εύξεινου Πόντου σύμφωνα με τις διατάξεις του Σύμβασης του Μοντρέ του 1936» ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. 

Για την Ουκρανία 

Παράλληλα, ο Ρώσος Πρόεδρος εξέθεσε τις απόψεις της Μόσχας όσον αφορά την επίλυση της εσωτερικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία.
«Κατόπιν ερώτησης του Erdogan, ο Putin περιέγραψε τις προσεγγίσεις της Ρωσίας για την επίλυση της εσωτερικής κρίσης στην Ουκρανία. Τονίστηκε ότι η βάση για τη διευθέτηση είναι η δέσμη μέτρων του Μινσκ του 2015 καθώς δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Ταυτόχρονα, εκφράστηκε ανησυχία όσον αφορά το γεγονός ότι η ουκρανική πλευρά αποφεύγει την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ και πρόσφατα επανέλαβε επικίνδυνες προκλητικές ενέργειες με στόχο την επιδείνωση της κατάστασης στη γραμμή επαφής» ανέφερε το Κρεμλίνο σε δήλωση.
Σε ότι αφορά το Nagorno Karabakh ο Erdogan είπε στον Putin ότι εκτιμά τις κινήσεις της Ρωσίας όσον αφορά την σταθεροποίηση της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή.
Καταληκτικά, ο Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του, συζήτησαν και την πιθανή κοινή παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.
«Τα θέματα της καταπολέμησης του κορονοϊού συζητήθηκαν λεπτομερώς.

Για το Sputnik V

Εκφράστηκε πρόθεση για αύξηση της συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα, συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου των προμηθειών και της πιθανής από κοινού παραγωγής του ρωσικού εμβολίου Sputnik V» ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης