Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε χαμηλό δύο ετών η συμμετοχή ξένων στο αμερικανικό χρέος το Φεβρουάριο καθώς προτίμησαν τη Wall

ΗΠΑ: Σε χαμηλό δύο ετών η συμμετοχή ξένων στο αμερικανικό χρέος το Φεβρουάριο καθώς προτίμησαν τη Wall

Η διακράτηση αμερικανικών ομολόγων από αλλοδαπά χαρτοφυλάκια μειώθηκε 7,098 τρισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, από 7,199 τρισ. δολάρια τον προηγούμενο μήνα

Σχετικά Άρθρα

 Σε υψηλό δύο ετών διαμορφώθηκαν οι εκροές ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου από τα χαρτοφυλάκια των ξένων επενδυτών το Φερβουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείοι Οικονομικών των ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές πούλησαν δημόσιο χρέος με την προσδοκία ότι οι αποδόσεις των ομολόγων θα αυξηθούν καθώς η οικονομία της χώρας εξέρχεται από την κρίση της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 16 Απριλίου.
Οι ξένες συμμετοχές στα αμερικανικά ομόλογα μειώθηκαν συνολικά στα 7,098 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο, από 7,199 τρισεκατομμύρια δολάρια τον προηγούμενο μήνα.
Τον Ιανουάριο, η διακράτηση αμετικανικών ομολόγων σε ξένα χαρτοφυλάκια κατέγραψε το υψηλότερο επίπεδο 6 μηνών..

Επιτόκια

«Πολλοί επενδυτές μπορεί να ήταν νευρικοί τις εξελίξεις όσον αφορά το ύψος των επιτοκίων και αποφάσισαν να πουλήσουν με την προσδοκία ότι τα επιτόκια θα κινηθούν υψηλότερα», δήλωσε η Gennadiy Goldberg, αναλύτρια στρατηγικής, στην TD Securities στη Νέα Υόρκη.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ήταν στο 1,456%, έναντι 1,077% στις αρχές του μήνα.

Fed

Η βελτίωση της οικονομίας των ΗΠΑ που οφείλεται εν μέρει στην επιτάχυνση των εμβολιασμών ώθησε ανοδικά τις αποδόσεις τον Φεβρουάριο και προκάλεσε τις προσδοκίες της αγοράς ότι η Fed μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από το πλάνο που θέσει οι αξιωματούχοι της, τουλάχιστον το 2024.
Η Fed αανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των επιτοκίων τα επόμενα χρόνια.

Ιαπωνία

Η Ιαπωνία ηγήθηκε στη των ξένων συμμετοχών στο αμερικανικό χρέος το Φεβρουάριο, με 1,225 τρισεκατομμύρια δολάρια, από 1,27 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, γεγονός το οποίο, ανέφεραν οι αναλυτές, μπορεί να σχετίζονται με το τέλος του οικονομικού έτους της χώρας το Μάρτιο.
Η Ιαπωνία παραμένει ο μεγαλύτερος κάτοχος δημόσιου χρέους των Η.Π.Α.

Κίνα

Η Κίνα, από την άλλη πλευρά, αύξησε το ποσοστό κρατικού χρέους των ΗΠΑ, με 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, από 1,09 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο.
«Υπάρχουν πολλά ρεύματα.

Μετοχές

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ξένοι επενδυτές αγόρασαν αμερικανικές μετοχές αξίας 13,99 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, από 11,868 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο.
Αλλοδαποί έχουν αυξήσει τις τοποθετήσεις τους με αμερικανικούς τίτλους για 10 συνεχόμενους μήνες.
Τα εταιρικά ομόλογα των ΗΠΑ είχαν καθαρή εισροή 14,49 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 18,87 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο.

Σύνολο

Συνολικά, οι καθαρές εξαγορές μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων αμερικανικών τίτλων, καθώς και οι ροές στη διατραπεζική αγορά, διαμορφώθηκαν με καθαρή εισροή 72,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο, έναντι 105,8 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης