Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς - κορωνοϊός: Δεύτερο περιστατικό θρόμβων στο αίμα μετά τη χορήγηση εμβολίου της AstraZeneca

Καναδάς - κορωνοϊός: Δεύτερο περιστατικό θρόμβων στο αίμα μετά τη χορήγηση εμβολίου της AstraZeneca

Το άτομο που ζει στην επαρχία Αλμπέρτα (δυτικά), είχα λάβει  το εμβόλιο της AstraZeneca

Σχετικά Άρθρα

Και δεύτερη περίπτωση εμφάνισης σπάνιας θρόμβωσης στο αίμα και χαμηλών αιμοπεταλίων εντοπίστηκε στον Καναδά, μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορωνοϊό.
Το άτομο ζει στην επαρχία Αλμπέρτα (δυτικά) και έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca που παράγεται από Serum Institute of India, όπως διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές του Καναδά το Σάββατο 17/4, αν και εξακολουθούν να συνιστούν τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου.
Ήδη, «χορηγήθηκε θεραπεία και αναρρώνει» το άτομο αυτό.
Σημειώνεται ότι η πρώτη περίπτωση εμφάνισης σπάνιας θρόμβωσης στο αίμα με το ίδιο εμβόλιο ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη.

Θα αξιολογούν κάθε νέο πρόβλημα ασφάλειας

«Παραμένουν σπάνιοι» οι σχηματισμοί θρόμβων στο αίμα μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, σύμφωνα με τις αρχές του Καναδά που «συνεχίζουν να θεωρούν ότι τα πλεονεκτήματα των εμβολίων (...) για την προστασία έναντι της COVID-19 ξεπερνούν τους δυνητικούς κινδύνους».
Πάντως, θα συνεχίσουν «να παρακολουθούν στενά τη χρήση όλων των εμβολίων (...) και να αξιολογούν κάθε νέο πρόβλημα ασφάλειας» που εγείρει η αξιοποίησή τους.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του Μαρτίου η εθνική συμβουλευτική επιτροπή ανοσοποίησης είχε συστήσει στις επαρχίες την αναστολή χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες κάτω των 55 ετών μέχρι να αξιολογηθεί ο κίνδυνος.

Τρίτο κύμα πανδημίας

Ο Καναδάς βρίσκεται αντιμέτωπος με τρίτο κύμα της πανδημίας, κάτι που οδήγησε τις επαρχίες να επιβάλουν εκ νέου αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
Ήδη, το Οντάριο έχει παρατείνει το lockdown μέχρι τις 19 Μαΐου, κλειστά θα είναι από τη Δευτέρα 19/4 τα σύνορα ανάμεσα στο Κεμπέκ και στη Μανιτόμπα, με τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις μόνο να επιτρέπονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης