Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα τουρκικά drones αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς

Τα τουρκικά drones αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς
Η Τουρκία στις έξι χώρες παγκοσμίως που παράγουν τα δικά τους drones

Ο αριθμός των drones στην Τουρκία ξεπέρασε τα 140 και τώρα το μοντέλο Akinci, ένα από τα πιο προηγμένα αναμένεται επίσης να ενταχθεί στις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις (TSK) φέτος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabah.
Τα drones χρησιμοποιήθηκαν όχι μόνο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλλά χρησιμοποιούνται και στις διασυνοριακές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, καθώς αναμένεται να αναλάβουν αρκετές αποστολές στη θέση των πολεμικών αεροσκαφών.
Η Τουρκία είναι μεταξύ έξι χωρών στον κόσμο που παράγουν τα δικά τους drones. Το πρώτο drone που χρησιμοποιήθηκε από τον τούρκικο στρατό ήταν το SIHA Bayraktar TB2 της Baykar, ένα από τα καλύτερα στον κόσμο στην κατηγορία του.
Στον τουρκικό στρατό, ο οποίος διαθέτει συνολικά 245 πολεμικά αεροσκάφη F-16, ο αριθμός των SIHA έφτασε πάνω από το μισό των F-16. Εκτός από τα SIHA, στις μικρότερες μονάδες περιλαμβάνονται περίπου 500 μη επανδρωμένα (UAV) Kamikaze KARGU, περισσότερα από 200 μίνι UAV και περισσότερα από 1.500 UAV Serce που χρησιμοποιούνται ενεργά από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Χρήσεις και χαρακτηριστικά 

Περνώντας με επιτυχία όλες τις δοκιμές του, το Akinci αναμένεται να ενταχθεί στο δυναμικό του τουρκικού στρατιωτικού επιτελείου. Το Akinci έχει ιδιότητες που μόνο τέσσερις χώρες στον κόσμο έχουν την ικανότητα να παράγουν, μπορεί να πετάξει στα 40.000 πόδια και έχει εναέρια αυτονομία 24 ωρών.
Συνολικά 160 τουρκικά αεροσκάφη χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις από το TSK, τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών (MIT) και άλλες δυνάμεις ασφαλείας εκτός από τους στρατούς της Ουκρανίας, του Κατάρ και του Αζερμπαϊτζάν.
Μιλώντας στην εφημερίδα Sabah, ο επικεφαλής της Τουρκικής Βιομηχανίας Άμυνας (SSB), Ismail Demir, δήλωσε ότι το πρώτο εγχώριο drone Bayraktar mini συμπεριλήφθηκε στις ένοπλες δυνάμεις το 2007, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία της βιομηχανίας σε αυτόν τον τομέα 14 χρόνια μετά, αναφέροντας τους στόχους που έχουν επιτευχθεί μεταξύ των οποίων και οι εξαγωγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης