Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Κίνητρα στους υπαλλήλους για εμβολιασμό και επιστροφή στα γραφεία από τον Ιούνιο

Apple: Κίνητρα στους υπαλλήλους για εμβολιασμό και επιστροφή στα γραφεία από τον Ιούνιο
Ο τεχνολογικός «γίγαντας» προσφέρει αναρρωτική άδεια και άλλες διευκολύνσεις στο προσωπικό ώστε να διευκολυνθεί η επιστροφή τους στο γραφείο 
Σχετικά Άρθρα

Πρόγραμμα για να βοηθήσει τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν κατά του Covid-19,. ξεκινά η Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021.
Η εταιρεία συνεργάζεται με την εταιρεία Walgreens Boots Alliance προκειμένου να καταστεί δυνατόν να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στα γραφεία της και να μην ταλαιπωρηθούν στα κέντρα εμβολιασμού.
Ο τεχνολογικός «γίγαντας» που εδρεύει στη Καλιφόρνια διαθέτει έναν ιστότοπο για το προσωπικό προκειμένου να εγγραφούν στα ραντεβού.
Η εταιρεία επισήμανε προηγουμένως στο προσωπικό ότι, ως ιδιωτική εταιρεία, δεν είχε πρόσβαση στα εμβόλια Covid-19 ώστε να επιταχυνει τον εμβολιασμό του προσωπικού.
Ωστόσο, η διαθεσιμότητα εμβολίων στην Καλιφόρνια έχει αυξηθεί σημαντικά και όλοι οι κάτοικοι στην πολιτεία είναι πλέον επιλέξιμοι.

Ενθάρρυνση

Η Apple ενθάρρυνε προηγουμένως τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν, προσφέροντας αναρρωτική άδεια για ημέρες του εμβολιασμού και της ανάρρωσης από τα συμπτώματα.
Αυτό το νέο εθελοντικό πρόγραμμα μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερα μέλη του προσωπικού να επιστρέψουν στα γραφεία της Apple κατά τους επόμενους μήνες.
Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει ζητήσει ακόμη από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν, ούτε αυτό είναι προαπαιτούμενο για την εγγραφή στα ραντεβού .

Ομοθυμία

Η Apple δεν είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που βοηθά τους υπαλλήλους για συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.
Η Amazon.com ήδη ξεκινά το δικό της πρόγραμμα.
Άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες όπως το Facebook και η Google ενισχύουν τα πρόγραμμα εμβολιασμού, ειδικά σε κοινότητες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Η Apple πρόσφατα μέσω της εφαρμογή Χάρτες βοηθά τους χρήστες να εντοπίσουν τα κέντρα εμβολιασμού.
Apple δεν έχει δηλώσει δημοσίως πότε αναμένεται να επιστρέψουν οι υπάλληλοι στα γραφεία, αλλά ο CEO Tim Cook έχει πει στο προσωπικό ότι αναμένει ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων θα αρχίσει να επιστρέφει τον Ιούνιο.

Επιστροφή

«Δεν υπάρχει αντικατάσταση της προσωπικής συνεργασίας, αλλά έχουμε επίσης μάθει πολλά για το πώς μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας έξω από το γραφείο χωρίς να θυσιάσουμε την παραγωγικότητα ή τα αποτελέσματα», είπε στο προσωπικό πέρυσι.
Από την αρχή της πανδημίας, η Apple είχε κάποιο προσωπικό που εξακολούθηκε να εργάζεται στα κεντρικά.
Ορισμένοι μηχανικοί επέστρεψαν επίσης εδώ μήνες και εργάζονται για περιορισμένο αριθμό ωρών την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης