Τελευταία Νέα
Διεθνή

Elon Musk σε κρίση... ειλικρίνειας: Μπορεί να μην γυρίσει κάποιος ζωντανός από το ταξίδι στον Άρη

Elon Musk σε κρίση... ειλικρίνειας: Μπορεί να μην γυρίσει κάποιος ζωντανός από το ταξίδι στον Άρη
Musk: Είναι άβολο. Είναι ένα μακρύ ταξίδι, μπορεί να μην επιστέψει κάποιος ζωντανός από τον Άρη 

Είναι το τεράστιο όνειρο του και ίσως να μην υπάρχει μεγαλύτερος υποστηρικτής της ιδέας ότι η ανθρωπότητα πρέπει να πάει στον Άρη: Ο λόγος για τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Tesla, Elon Musk.
Ωστόσο αυτή τη φορά γίνεται είδηση για την κρίση.... αλήθειας που τον έπιασε και παραδέχτηκε την επικινδυνότητα γύρω από το όραμα του: "Μια ομάδα ανθρώπων πιθανότατα θα πεθάνουν" κατά τη διαδικασία.
Ο Musk έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με τον ιδρυτή του XPrize, Peter Diamandi προσθέτοντας για το ταξίδι:
"Είναι άβολο. Είναι ένα μακρύ ταξίδι, μπορεί να μην επιστέψει κάποιος ζωντανός."
Ενώ πρόσθεσε. "Μόνο εθελοντές που θα δηλώσουν συμμετοχή θα πάνε."
Ο Musk μιλά για τις διαπλανητικές του φιλοδοξίες εδώ και δύο δεκαετίες:
Η εταιρεία SpaceX δοκιμάζει επί του παρόντος ( και μέχρι στιγμής εκρήγνυται), άτυπες επαναλήψεις ενός οχήματος που ονομάζεται Starship, με τον Musk να ελπίζει ότι θα είναι ικανό για το δύσκολο ταξίδι.
Ο ιδιότροπος CEO έχει μιλήσει συχνά για τους αναπόφευκτους κινδύνους των σχεδίων του για ταξίδια στον Άρη , λέγοντας σε μια τηλεδιάσκεψη τον Αύγουστο ότι υπάρχει μια «μεγάλη πιθανότητα να πεθάνεις» σε μια δοκιμαστική αποστολή του SpaceX στον Άρη.
Τέτοιες προβλέψεις κινδύνου εντοπίζονται και στην ιστορία αν μεταφερθούμε χρονικά:
Τρεις αστροναύτες πέθαναν λόγω πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια δοκιμών στο έδαφος του προγράμματος Apollo της NASA τον περασμένο αιώνα και 14 άλλοι αστροναύτες σκοτώθηκαν κατά την καταστροφή της Κολούμπια και του Challenger .
Ο ίδιος ο Musk έχει δηλώσει μεν ότι ελπίζει να ζήσει μια μέρα στον Άρη, αλλά δεν έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει σε αποστολές.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης