Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verizon: Πώληση των AOL και Yahoo έναντι 5 δισ. δολαρίων – Ποια τα επόμενα βήματα

Verizon: Πώληση των AOL και Yahoo έναντι 5 δισ. δολαρίων – Ποια τα επόμενα βήματα
Yahoo και AOL υπήρξαν πρωτοπόροι του internet, ωστόσο συν τω χρόνω εξοβελίστηκαν από τους κολοσσούς Google καi Facebook ενώ η Verizon είχε αγοράσει την Yahoo το 2017 και την AOL το 2015 έναντι 9 δισ. δολ.
Σχετικά Άρθρα

Στην πώληση των AOL και Yahoo στην Apollo Global Management προχώρησε η Verizon, έναντι του ποσού των 5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2021.
Να σημειωθεί ότι η Verizon είχε αγοράσει την Yahoo το 2017 και την AOL το 2015 έναντι 9 δισ. δολ.
Yahoo και AOL υπήρξαν πρωτοπόροι του internet, ωστόσο συν τω χρόνω εξοβελίστηκαν από τους κολοσσούς Google καi Facebook.
Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, θα διατηρήσει το 10% της Yahoo.

Δεύτερο εξάμηνο

Η συμφωνία των Verizon και Apollo φέρνει στην τελευταία ονόματα ιντερνετικών μέσων ενημέρωσης που ανήκαν στις Yahoo και AOL, όπως τα TechCrunch, Yahoo Finance και Engadget.
Πριν από έναν χρόνο, η Verizon πούλησε τη HuffPost στο BuzzFeed.
Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Η προϊστορία

Tα αρχικά πλάνα της Verison, ωστόσο, ήταν να μετατρέψει την Yahoo και την AOL σε μεγαθήρια του χώρου, που θα μπορούσαν να τερματίσουν την κυριαρχία της Google και του Facebook στην online διαφήμιση.
Υπό τον πρώην CEO της AOL, Tim Armstrong, τα brands της Yahoo και της AOL συνενώθηκαν δημιουργώντας ένα τμήμα online media μέσα στην Verizon, με τον τίτλο Oath.
Aλλά η Oath απέτυχε να εκμεταλλευθεί  το momentum, και ο Armstrong αποχώρησε το 2018.
Η Oath μετονομάστηκε Verizon Media Group το Νοέμβριο του 2018, υπό τον Guru Gowrappan, ο οποίος θα συνεχίσει να διοικεί την Yahoo και μετά την πώληση στην Apollo.
Mε την πώληση των Yahoo και της AOL, η Verizon έδειξε ότι την επικεντρώνεται πλέον στα media, αντίθετα από τους ανταγωνιστές της.

Warner Media

Η AT&T συνεχίζει να προσπαθεί να καταστήσει την Warner Media σε ένα ισχυρό «παίκτη» στο χώρο του streaming για τις Netflix και Disney, ενώ αντιμετωπίζει υψηλά χρέη εξαιτίας των media που ελέγχει.
H Comcast, άλλος ένας πάροχος ίντερνετ, εξακολουθεί να βρίσκεται στον χώρο, όπως και η NBCUniversal.
H πώληση των media της Verizon στην Apollo σηματοδοτεί την τελευταία στροφή στο roaller coaster που έτρεχαν επί δεκαετίες η AOL και η Yahoo, δύο από τις ηγέτιδες δυνάμεις τις πρώιμες ημέρες του δοαδικτύου.
Αφού αποκολλήθηκε από την Time Warner η AOL αντιμετώπισε δυσκολίες υπό τη ιοίκηση του Armstrong, παρά το γεγονός ότι έκανε σημαντικές προσφορές για άλλα media όπως το HuffPost και το Patch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης