Διεθνή

Γερμανία: Και επισήμως υποψήφιος καγκελάριος με το SPD ο Olaf Scholz

Γερμανία: Και επισήμως υποψήφιος καγκελάριος με το SPD ο Olaf Scholz
Με ποσοστό 96,2% και ψήφους 513 υπέρ, 20 κατά και 12 αποχές, ο Scholz ορίστηκε και επισήμως ως ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD
Σχετικά Άρθρα

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz επιβεβαιώθηκε πριν από λίγη ώρα ως υποψήφιος Καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου 2021.
Με ποσοστό 96,2% και ψήφους 513 υπέρ, 20 κατά και 12 αποχές, ο Scholz ορίστηκε την Κυριακή (9/5/2021) και επισήμως ως ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD, στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργανώθηκε κυρίως διαδικτυακά. Η υποψηφιότητά του είχε προταθεί ήδη από τον προηγούμενο Αύγουστο, από την ηγεσία του κόμματος.

Κριτική σε CDU και Πράσινους

Στην ομιλία του, ο Scholz επικαλέστηκε κατ' επανάληψη την κυβερνητική εμπειρία του, σε μια έμμεση αντιδιαστολή προς την υποψήφια των Πρασίνων Annalena Baerbock,, η οποία δεν διαθέτει αντίστοιχη πείρα, ενώ υποσχέθηκε μεταξύ άλλων κλιματικά ουδέτερη οικονομία έως το 2045 και κατώτατο μισθό στα 12 ευρώ την ώρα ήδη από τον πρώτο χρόνο της θητείας του.
Αναφερόμενος στους αντιπάλους του, τόνισε ότι μια ακόμη κυβέρνηση υπό την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) θα αποτελέσει κίνδυνο για την ευημερία και τις θέσεις εργασίας των Γερμανών, υπενθύμισε τα πρόσφατα σκάνδαλα με εμπλοκή στελεχών των συντηρητικών κομμάτων και επισήμανε ότι το δικό του σχέδιο είναι προσανατολισμένο στο μέλλον και σε μια «κοινωνία σεβασμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης