Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Κρύψτε» τα likes σε Facebook και Instagram: Η νέα επιλογή που αλλάζει τα δεδομένα στις πλατφόρμες

«Κρύψτε» τα likes σε Facebook και Instagram: Η νέα επιλογή που αλλάζει τα δεδομένα στις πλατφόρμες
Το instagram ξεκινά μία επιλογή για τους χρήστες του παγκοσμίως, με την οποία θα μπορούν να κρύβουν την καταμέτρηση των «likes»

Το instagram ξεκινά μία επιλογή για τους χρήστες του παγκοσμίως, με την οποία θα μπορούν να κρύβουν την καταμέτρηση των «likes» στις αναρτήσεις τους ενώ η ίδια αλλαγή θα έρθει σύντομα και στο Facebook, μετά από χρόνια δοκιμών επικεντρωμένων στη χαλάρωση της πίεσης μέσω της χρήσης των υπηρεσιών τους.
Οι χρήστες του instagram θα μπορούν να κρύβουν την καταμέτρηση των «likes» στη ροή τους και στις αναρτήσεις τους.
Και οι δύο επιλογές θα είναι διαθέσιμες στο Facebook, «μέσα στις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε το Instagram την Τετάρτη (26/05), σύμφωνα με το Reuters.
Ο επικεφαλής του instagram τόνισε σε δημοσιογράφους πως ο σκοπός είναι να δώσει στον κόσμο τον έλεγχο πάνω στις εμπειρίες του στην εφαρμογή.
Συμπλήρωσε πως οι δοκιμές στις πλατφόρμες για την απόκρυψη της καταμέτρησης των «likes», δεν έδειξαν κάποιες ιδιαίτερες αλλαγές στην ψυχολογική κατάσταση των χρηστών αλλά «πόλωσαν» τη γνώμη τους.
Τα «likes», τα οποία απεικονίζονται με σχήμα καρδιάς στο instagram και με τον υψωμένο αντίχειρα στο Facebook, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μετρήσουν την δημοφιλία των αναρτήσεων τόσο προσωπικά των χρηστών όσο και επαγγελματικά από επιχειρήσεις και τους υπεύθυνους δημιουργικού στα social media.
Το instagram, έκανε πρόσφατα δοκιμές και έδωσε σε έναν μικρό αριθμό χρηστών παγκοσμίως, την επιλογή εναλλαγής μεταξύ του να φαίνεται η καταμέτρηση των «likes» και του να τα κρύβουν.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, κάποιοι χρήστες το βρήκαν ωφέλιμο ενώ άλλοι χρήστες ενοχλήθηκαν από την έλλειψη μέτρησής τους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης