Διεθνή

Εμβολιασμοί: Γερμανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως έλυσαν το πρόβλημα των θρομβώσεων - Τι προτείνουν

Εμβολιασμοί: Γερμανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως έλυσαν το πρόβλημα των θρομβώσεων - Τι προτείνουν
Το δυσεπίλυτο πρόβλημα των θρομβολυτικών επεισοδίων θεωρούν πως έλυσαν Γερμανοί επιστήμονες
Σχετικά Άρθρα

Το δυσεπίλυτο πρόβλημα των θρομβολυτικών επεισοδίων τα οποία συνδέονται με τα εμβόλια των AstraZeneca και της Johnson & Johnson υποστηρίζουν πως έλυσαν Γερμανοί επιστήμονες.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, ο Rolf Marschalek, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης, το πρόβλημα σχετίζεται με τους φορείς αδενοϊού που χρησιμοποιούν και τα δύο εμβόλια για να μεταφέρουν την ακίδα πρωτεΐνης του ιού στο σώμα.
Σύμφωνα με τον Marschalek, η διαδικασία μετάδοσης του ιικού φορέα εξελίσσεται με τα εμβόλια να στέλνουν την αιχμηρή πρωτεΐνη στον πυρήνα του κυττάρου και όχι στο υγρό κυτοσολών που βρίσκεται μέσα στο κύτταρο, όπου ο ιός παράγει κανονικά πρωτεΐνες.
Μόλις βρεθούν μέσα στον κυτταρικό πυρήνα, ορισμένα τμήματα της πρωτεΐνης είτε συγκολλώνται είτε χωρίζονται, δημιουργώντας μεταλλαγμένες εκδοχές, οι οποίες δεν μπορούν να συνδεθούν με την κυτταρική μεμβράνη όπου γίνεται η σημαντική ανοσοποίηση.
Αντ' αυτού, οι πρωτεΐνες εκκρίνονται από τα κύτταρα και διαχέονται στο σώμα, προκαλώντας θρόμβους αίματος σε περίπου έναν στους 100.000 ανθρώπους.

Ποια είναι η λύση

Η αντίδραση πήξης του αίματος μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca και J&J έχει σημειωθεί σε 309, προκαλώντας 56 θανάτους.
Στην Ευρώπη, τουλάχιστον 142 άτομα έχουν υποστεί θρομβώσεις από τους 16 εκατομμύρια παραλήπτες του εμβολίου.
Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca έχει ανασταλεί σε περισσότερες από δώδεκα χώρες.
Ωστόσο ο καθηγητής Marschalek πιστεύει ότι το πρόβλημα με τα εμβόλια αυτά μπορεί να λυθεί εάν οι προγραμματιστές καταφέρουν να τροποποιήσουν την αλληλουχία της ακίδας της πρωτεΐνης για να αποτρέψουν τη διάσπασή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης