Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα «έκοψε» Lady Gaga και Justin Biber από το επεισόδιο του reunion των Friends

Η Κίνα «έκοψε» Lady Gaga και Justin Biber από το επεισόδιο του reunion των Friends
Οι εμφανίσεις Gaga και Biber, που έχουν προκαλέσει την οργή του κυβερνώντος κομμουνιστικού κόμματος, αφαιρέθηκαν από όλες τις εκδοχές
Σχετικά Άρθρα

Οι Κινέζοι θαυμαστές της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Τα Φιλαράκια» εξέφρασαν τη δυσφορία τους, μετά την αφαίρεση των σκηνών με τη Lady Gaga, τον Justin Bieber και το νοτιοκορεατικό συγκρότημα BTS από την ειδική εκπομπή της πολυαναμενόμενης επανένωσης των πρωταγωνιστών.
Το ειδικό αυτό επεισόδιο, με το reunion των έξι πρωταγωνιστών της σειρά της δεκαετίας του 1990 έπειτα από απουσία 17 ετών, προβλήθηκε σε τρεις κινεζικές πλατφόρμες.
Όμως, οι εμφανίσεις των παραπάνω διασήμων, που έχουν προκαλέσει την οργή του κυβερνώντος κομμουνιστικού κόμματος, αφαιρέθηκαν από όλες τις εκδοχές.

Κόκκινο πανί

Στην Αμερικανίδα τραγουδίστρια Lady Gaga απαγορεύτηκε να κάνει περιοδεία στην Κίνα το 2016, μετά τη συνάντησή της με τον Dalai Lama, το πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ.
Ο Καναδός τραγουδιστής Bieber παραμένει «αποκλεισμένος» από το Πεκίνο, από το 2014, όταν είχε αναρτήσει μια φωτογραφία του στο αμφιλεγόμενο μνημείο Yasukuni στο Τόκιο.
Όσο για τα μέλη του νοτιοκορεατικού συγκροτήματος της K-pop, BTS, είχαν προκαλέσει την οργή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας τον περασμένο χρόνο, παραλείποντας κάθε αναφορά στους Κινέζους στρατιώτες που πέθαναν στον Πόλεμο της Κορέας, όταν είχαν μιλήσει για τη «θλιβερή ιστορία» της περιοχής.

Λογοκρισία

Οι Κινέζοι φαν των Friends παρατήρησαν, επίσης, ότι στις εκδοχές του reunion, που προβλήθηκαν στην Κίνα, είχε λογοκριθεί κάθε αναφορά στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.
Το ειδικό αυτό επεισόδιο ήταν μικρότερο σε διάρκεια κατά πολλά λεπτά σε σύγκριση με την εκδοχή των 104 λεπτών, που πρόβαλε την Πέμπτη η αμερικανική πλατφόρμα HBO Max.
Οι κινεζικές υπηρεσίες streaming iQiyi, Youku και Tencent Video δεν απάντησαν στα ερωτήματα του Γαλλικού Πρακτορείου σχετικά με τους λόγους της λογοκρισίας.
Οι θαυμαστές των Friends εξέφρασαν την οργή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοφιλία

«Περίμενα εδώ και εβδομάδες για να παρακολουθήσω την επανένωση των Friends και ανακάλυψα ότι η εκδοχή που προβλήθηκε στην Κίνα ήταν ''κομμένη''», γράφει ένας εξ αυτών.
Η κωμική σειρά είναι πολύ δημοφιλής στην κινεζική νεολαία και προτείνεται ακόμη και στα σχολεία, για τη μάθηση της αγγλικής γλώσσας.
Επίσης, έχει εμπνεύσει τη δημιουργία ανάλογων καταστημάτων «Central Perk» σε πολλές κινεζικές πόλεις, όπως ακριβώς το καφέ όπου συναντιόντουσαν οι ήρωες της σειράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης