Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Ποταπή η απόφαση της ΕΕ για την επιβολή περιορισμών στη Belavia

Λευκορωσία: Ποταπή η απόφαση της ΕΕ για την επιβολή περιορισμών στη Belavia

Οι περισσότεροι από τους γείτονες της Λευκορωσίας και πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη απαγόρευσαν τις πτήσεις της Belavia

Σχετικά Άρθρα

Ο επικεφαλής του εθνικού αερομεταφορέα της Λευκορωσίας Belavia καταδίκασε το Σάββατο (29/5/2021), χαρακτηρίζοντάς την «ποταπή» την απόφαση χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν στην εταιρεία περιορισμούς στον εναέριο χώρο, μετά την αναγκαστική προσγείωση ενός επιβατικού αεροσκάφους στο Μινσκ.
Οι περισσότεροι από τους γείτονες της Λευκορωσίας και πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη απαγόρευσαν τις πτήσεις της Belavia, μετά την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους της Ryanair με προορισμό τη Λιθουανία και τη σύλληψη ενός αντιφρονούντα δημοσιογράφου που επέβαινε σε αυτό.
Η ΕΕ πρότεινε το κλείσιμο του εναέριου χώρου της στην κρατική Belavia και την απαγόρευση προσγείωσης των αεροσκαφών της στα αεροδρόμια της ΕΕ.

Κυρώσεις

Σε μια ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, ο διευθυντής της Belavia Igor Nikolaevich Cherginets έγραψε πως τέτοιου είδους βήματα ισοδυναμούν με κυρώσεις στην αεροπορική εταιρεία, την οποία περιέγραψε ως αθώα.
«Είναι προφανές ότι αυτές οι κυβερνήσεις σχεδίασαν όχι μόνο να κλείσουν τις χώρες τους για προσγείωση στα αεροπλάνα μας, αλλά επίσης, με μια ιδιαίτερα φασιστική διαστροφή, κλείνουν τους αεροδιαδρόμους έναν προς έναν. Μας χλευάζουν», έγραψε ο Cherginets.
Ο ίδιος επέκρινε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, επειδή επέβαλαν τους περιορισμούς προτού ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας ερευνήσει το περιστατικό.
«Όλα αυτά συμβαίνουν πριν από μια έρευνα για το περιστατικό, για το οποίο ενδεχομένως υπάρχουν κάποιοι ένοχοι, όμως η Belavia δεν βρίσκεται μεταξύ αυτών», συμπλήρωσε.
«Τιμωρούν την αθώα Belavia, χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει μια έρευνα. Είναι ποταπό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης