Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τίτλοι τέλους στην οικονομική συμμαχία Carrefour και Tesco

tags :
Τίτλοι τέλους στην οικονομική συμμαχία Carrefour και Tesco
Carrefour και Tesco ανακοίνωσαν το τέλος της οικονομικής τους συμμαχίας

Ο γαλλικός όμιλος σούπερ μάρκετ Carrefour και η βρετανική Tesco ανακοίνωσαν ότι δεν θα επεκτείνουν τη συμμαχία που προαναγγέλθηκε αρχικά ως πιθανός τρόπος μείωσης του κόστους.
Οι εταιρείες αποκάλυψαν σε κοινή δήλωση ότι "αποφάσισαν να μην επεκτείνουν την αγοραστική τους συμμαχία πέρα από το τριετές επιχειρησιακό πλαίσιο που συμφωνήθηκε το 2018", χωρίς να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.
Δύο πηγές εξοικειωμένες με το θέμα δήλωσαν στο Reuters ότι ο τερματισμός της συμφωνίας δεν ήταν συνέπεια της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με μία να προσθέτει ότι οι συμμαχίες επανεξετάζονταν τακτικά και ότι η απόφαση "ήταν μέρος αυτού του παιχνιδιού".
Η συμμαχία λήγει επισήμως στις 31 Δεκεμβρίου, και οι όμιλοι δήλωσαν ότι τώρα θα επικεντρωθούν στις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται, ανεξάρτητα.
Η συμφωνία είχε ως στόχο να επιτρέψει στην Carrefour και την Tesco να μειώσουν τις τιμές, απαιτώντας καλύτερους όρους από προμηθευτές τροφίμων όπως η Nestle, Procter & Gamble ή Unilever, και να επεκτείνουν τις σειρές των προϊόντων τους με τη δική τους ετικέτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης