Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (ΕΛΚ) : Εγωιστική η συμπεριφορά ΗΠΑ και Βρετανίας όσον αφορά τα εμβόλια – Η ΕΕ έδωσε 100 εκατ. δόσεις

Weber (ΕΛΚ) : Εγωιστική η συμπεριφορά ΗΠΑ και Βρετανίας όσον αφορά τα εμβόλια – Η ΕΕ έδωσε 100 εκατ. δόσεις

Η ΕΕ χρειάζεται «την επανεκκίνηση των εμπορικών συνομιλιών με την Αμερική, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ, Manfred Weber

Σχετικά Άρθρα

H EE κράτησε την Ευρώπη ενώμενη κατά τη διάρκεια της πανδημίας χωρίς να υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης τάξης, ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber , σε ενημέρωση προς τους ανταποκριτές, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021.
Ωστόσο, όπως επισήμανε υπάρχει ανάγκη για κοινή κατανόηση για το τι πρέπει να γίνεται σε τέτοιες κρίσεις.

Ψηφιακό πιστοποιητικό

Αναφορικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό, ο Weber  σημείωσε ότι «το πιο σημαντικό τώρα είναι να έχουμε κατά νου το καλοκαίρι και την τουριστική περίοδο.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένας θετικός ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών μελών σχετικά με την εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού CΟVID.
Και όταν βλέπετε την τρέχουσα προοπτική, υπάρχει ένα μεγάλο κενό μεταξύ των κρατών μελών στο πόσο γρήγορα είναι», τόνισε συμπληρώνοντας ότι «το ΕΚ θα δώσει συνέχεια σε αυτό. Πρέπει να κάνουμε αυτήν τη σύγκριση μεταξύ των κρατών μελών σχετικά με το ποιος παραδίδει και ποιος όχι».
Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΕΕ μπορεί να είναι επικριτική απέναντι στους Βρετανούς και τους Αμερικανούς «για τη νομικιστική και εγωιστική προσέγγιση στη διανομή των εμβολίων».

Σχέσεις με ΗΠΑ

«Νομίζω ότι ο πρόεδρος Biden πρέπει να έρθει με μια πολύ σαφή και φιλόδοξη προσφορά για τα εμβόλια.
Μιλάμε πολύ για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, αλλά βραχυπρόθεσμα, το πιο επιτυχημένο μήνυμα είναι απλά αυτό που έκανε η Ευρώπη όταν προσέφερε 100 εκατομμύρια δόσεις στον υπόλοιπο κόσμο. Θέλουμε ο Biden να κάνει το ίδιο», ανέφερε ο Manfred Weber.
Επίσης, υπογράμμισε ότι η ΕΕ χρειάζεται «την επανεκκίνηση των εμπορικών συνομιλιών με την Αμερική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης