Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο FDA θα παρατείνει κατά 1,5 μήνα την ημερομηνία λήξης των εμβολίων της Johnson & Johnson

ΗΠΑ: Ο FDA θα παρατείνει κατά 1,5 μήνα την ημερομηνία λήξης των εμβολίων της Johnson & Johnson

Οι μισές από τα 21 εκατομμύρια δόσεις που έχει παρασκευάσει η φαρμακοβιομηχανία για τις ΗΠΑ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί

Σχετικά Άρθρα
Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) διεύρυνε τη διάρκεια ζωής του εμβολίου που έχει αναπτύξει η εταιρεία Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού, από τους τρεις μήνες στους τεσσεράμισι μήνες, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, την ώρα που εκατομμύρια αχρησιμοποίητες δόσεις στις ΗΠΑ πρόκειται σύντομα να λήξουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021.

Παρενέργειες

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson και η επιβράδυνση του ενδιαφέροντος για εμβολιασμό στις ΗΠΑ έχουν ως αποτέλεσμα σχεδόν οι μισές από τα 21 εκατομμύρια δόσεις που έχει παρασκευάσει η φαρμακοβιομηχανία για τις ΗΠΑ να μην έχουν χρησιμοποιηθεί.
Η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής βασίστηκε σε δεδομένα από συνεχιζόμενες μελέτες, οι οποίες έδειξαν ότι το εμβόλιο παραμένει σταθερό μετά από 4,5 μήνες όταν ψύχεται σε θερμοκρασίες 2 έως 8 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με τη φαρμακοβιομηχανία.

Οι 13 παρτίδες

Το Reuters ανέφερε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 ότι τουλάχιστον 13 παρτίδες δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson λήγουν στις 27 Ιουνίου ή νωρίτερα, χωρίς να είναι σαφές ωστόσο σε πόσες δόσεις αντιστοιχούν οι εν λόγω παρτίδες.
Η Johnson & Johnson οφείλει να παραδώσει ακόμη 100 εκατομμύρια δόσεις, αλλά ο χρόνος αποστολής τους δεν έχει καθοριστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης