Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sun: Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Βρετανίας τώρα έχει μηδενική αξία, σύμφωνα με την εκδότρια News Corp.

Sun: Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Βρετανίας τώρα έχει μηδενική αξία, σύμφωνα με την εκδότρια News Corp.

Αιτίες για την οικονομική κατάρρευση του ιστορικού ταμλόιντ είναι η μείωση της κυκλοφορίας και το κόστος των δικαστικών αγωγών που έχει δεχθεί

Σχετικά Άρθρα

Μηδενική καταγράφει την αξία του τίτλου του ιστορικού ταμπλόιντ Sun η News Corp. του μεγιστάνα του τύπου Rupert Murdoch, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021
Ο συνδυασμός gossip δημοσιογραφίας και δεξιάς πολιτικής γραμμής του ταμπλόιντ κατέστησε τη Sun το φύλλο με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στη Βρετανία για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, έως ότου ο αντίπαλος της Daily Mail την ξεπέρασε πέρυσι.

Αποτυχία

Η κοινωνία αγωνίστηκε να βρει τη θέση της σε έναν νέο κόσμο διαδικτυακών ειδήσεων - δοκιμάζοντας ένα μοντέλο paywall πριν εγκαταλείψουν τη προσπάθεια - και να επιβιώσει από ένα σκάνδαλο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που ξέσπασε πριν από μια δεκαετία, καταστρέφοντας την αξιοπιστία της Sun ως λαϊκού φύλλου
Η News Corp. δήλωσε ότι οι προβλέψεις της για τις ταμειακές ροές όσον αφορά τη Sun την αναγκάζουν να κλείσει μια «τρύπα» 84 εκατομμύρια λιρών (119 εκατομμύρια δολάρια) το 2020, σύμφωνα με τον ισολογισμό που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 11 Ιουνίου.
Η λογιστική αξία των εκδοτικών δικαιωμάτων και των άλλων τίτλων της στις 28 Ιουνίου 2020 υπολογίστηκε στο μηδέν μειούμενη από τα 112 εκατομμύρια λίρες το 2019.

Αγωγή

Η εταιρεία αύξησε επίσης το ποσό που διατέθηκε για οικονομικές προβλέψεις για στην αγωγή που αντιμετώπισε και περιλαμβάνει hacking και «λάδωμα» σε κυβερνητικούς αξιωματούχους οι οποίες διαμορφώνονται σε 52 εκατομμύρια λίρες, από 27 εκατομμύρια λίρες το 2019.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η υπόθεση βρίσκεται σε διαδικασία διευθέτησης
Δεν έχει προβεί σε προβλέψεις για άλλες εκκρεμείς αξιώσεις που δεν έχουν οδηγήσει ακόμη σε δικαστικές διαδικασίες.

Το δημοφιλέστερο brand

«Δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί το επίπεδο των αποζημιώσεων για τέτοιου είδους πρόσθετες νομικές αξιώσεις, λαμβανομένων υπόψη των πληροφοριών που είναι προς το παρόν διαθέσιμες στην εταιρεία», ανέφερε.
Η εφημερίδα Sun ήταν η 16η πιο δημοφιλής πηγή ειδήσεων σε όλες τις ενημερωτικές πλατφόρμες στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2020, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή της Ofcom.
Η πανδημία έπληξε τα έσοδα από την ειδησεογραφία και τις διαφημίσεις, προκαλώντας προσαρμοσμένη απώλεια στα λειτουργικα΄κέρδη ύψους 197 εκατομμυρίων λιρών, διευρυνόμενη από τα 55 εκατ. στερλίνες το 2019.
Η Sun δήλωσε πέρυσι ότι εξακολουθεί να είναι το πλέον δημοφιλές ειδησεογραφικό brand της χώρας σε έντυπη και ψηφιακή μορφή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης