Τελευταία Νέα
Διεθνή

JPMorgan: H Amazon θα εκθρονίσει τη Walmart από την κορυφή στο λιανεμπόριο εντός του 2022

JPMorgan: H Amazon θα εκθρονίσει τη Walmart από την κορυφή στο λιανεμπόριο εντός του 2022

Η JPMorgan εκτιμά πως ο δείκτης GMV αυξήθηκε 41% σε ετήσια βάση, στα 316 δισ. δολάρια για την Amazon, ενώ αντίστοιχα της Walmart αυξήθηκε μόλις 10% στα 439 δισ. δολάρια.

Σχετικά Άρθρα

Καθοδόν για να ξεπεράσει την Walmart ως ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής του 2022 βρίσκεται Amazon, σύμφωνα με έκθεση της JPMorgan την οποία επικαλείται δημοσίευμα του CNBC την Παρασκευή 11 Ιουνίου 3030.
Στο διάστημα στο 2014 και στο 2020, ο δείκτης GMV για τον συνολικό όγκο πωληθέντων εμπορευμάτων της Amazon – αυξήθηκε με πολύ ταχύτερο ρυθμό και από τις αμερικανικές προσαρμοσμένες λιανικές πωλήσεις και από τοηλεκτρονικό εμπόριο, σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου εξιολόγησης.

Οι επιδόσεις

Ούτε η Amazon, ούτε η Walmart ανακοινώνουν τον GMV στα τριμηνιαία αποτελέσματα τους, αλλά η JPMorgan εκτιμά πως ο GMV της Amazon αυξάνεται ταχύτερα από τον ανταγωνιστή της στην λιανική.
Η JPMorgan εκτιμά πως ο δείκτης αυξήθηκε 41% σε ετήσια βάση, στα 316 δισ. δολάρια, ενώ της Walmart αυξήθηκε μόλις 10% στα 439 δισ. δολάρια.
«Βασισμένοι σε τρέχουσες εκτιμήσεις, θεωρούμε πως η Amazon μπορεί να ξεπεράσει την Walmart και να γίνει ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής των ΗΠΑ μέσα στο 2022», έγραψαν οι αναλυτές της JPMorgan.

Ηλεκτρονικό εμπόριο

Η πανδημία επιτάχυνε ραγδαία την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και σταθεροποίησε την κυριαρχία της Amazon στον χώρο της λιανικής.
Οι καθηλωμένοι στο σπίτι καταναλωτές στράφηκαν προς την Amazon για μια πληθώρα προϊόντων από χαρτιά υγείας έως αθλητικό εξοπλισμό.
Επίσης, βασίστηκαν στην Amazon για υπηρεσίες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα χρησιμοποιούσαν, όπως online παραδόσεις ειδών διατροφής.
Οι ενισχυμένες από την πανδημία πωλήσεις της Amazon την βοήθησαν να επεκτείνει το μερίδιο από την αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Η JPMorgan εκτιμά πως η Amazon διεύρυνε το μερίδιο της στην αμερικανική αγορά στο 39% το 2020, αυξημένο από το 24% το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης