Τελευταία Νέα
Διεθνή

To εμβόλιο της Moderna δεν συνδέεται με σπάνια περιστατικά μυοκαρδίτιδας

To εμβόλιο της Moderna δεν συνδέεται με σπάνια περιστατικά μυοκαρδίτιδας
Η Moderna δήλωσε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό μετά από "προσεκτική εξέταση των μέχρι σήμερα διαθέσιμων στοιχείων ασφαλείας
Σχετικά Άρθρα

Η Moderna δεν διαπίστωσε σύνδεση μεταξύ του σκευάσματός της κατά της covid-19 και των περιστατικών μιας σπάνιας φλεγμονής στην καρδιά που έχει παρουσιαστεί σε νέους ανθρώπους που έλαβαν το εμβόλιο, ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή.
Η Moderna δήλωσε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό μετά από "προσεκτική εξέταση των μέχρι σήμερα διαθέσιμων στοιχείων ασφαλείας του εμβολίου για περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ή/και περικαρδίτιδας".
"Η εταιρεία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά αυτές τις αναφορές και να συνεργάζεται ενεργά με τις αρχές δημόσιας υγείας και τις ρυθμιστικές αρχές για την περαιτέρω αξιολόγηση αυτού του ζητήματος", ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Μια συμβουλευτική ομάδα του CDC θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 18 Ιουνίου για να συζητήσει τις σπάνιες μεν, αλλά υψηλότερες από το αναμενόμενο, αναφορές για φλεγμονή στην καρδιά σε άτομα ηλικίας 16 έως 24 ετών μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης των εμβολίων covid-19 της Pfizer και της Moderna.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης