Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχεται τo drone - λεωφορείο που θα πραγματοποιεί τη διαδρομή Νέα Υόρκη – Βοστόνη σε 30 λεπτά

Έρχεται τo drone - λεωφορείο που θα πραγματοποιεί τη διαδρομή Νέα Υόρκη – Βοστόνη σε 30 λεπτά
Η Kelekona σχεδιάζει ένα όχημα για  μετακινήσεις, όπου οι επιβάτες μπορούν να αποφύγουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση στους αυτοκινητόδρομους, τα παραδοσιακά αεροπλάνα και τα τρένα
Σχετικά Άρθρα

Η νεοφυής εταιρεία της Νέας Υόρκης, η Kelekona, σχεδιάζει ένα ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) που θα μεταφέρει δεκάδες επιβάτες και θα πραγματοποιεί περιφερειακές ταξίδια σε χρόνο ρεκόρ.
Οι περισσότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις eVTOL (όπως η SureFly) σχεδιάζουν και αναπτύσσουν drone ταξί με μέγιστη χωρητικότητα μεταξύ 2 και 5 θέσεων.
Ο ιδρυτής της Kelekona, Braeden Kelekona, σχεδιάζει ένα επιβατικό λεωφορείο 40 επιβατών που ζυγίζει 10.000 κιλά και έχει εκτιμώμενη πτητική ικανότητα 330 μιλίων.
Θα πραγματοποιεί την πτήση μεταξύ Λος Άντζελες και Σαν Φρανσίσκο σε μία ώρα.
Η Kelekona σχεδιάζει ένα όχημα eVTOL για περιφερειακές μετακινήσεις, όπου οι επιβάτες μπορούν να αποφύγουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση στους αυτοκινητόδρομους, τα παραδοσιακά αεροπλάνα και τα τρένα.Σύμφωνα με την Kelekona, διαδρομές μεταξύ Βοστόνης - Νέας Υόρκης και Νέας Υόρκης - Ουάσιγκτον θα κοστίζουν περίπου 85 δολάρια και θα διαρκούν 30 λεπτά.

Μπαταρία που …πετάει


Το σχήμα του αεροσκάφους είναι σίγουρα εντυπωσιακό από την άποψη της αεροδυναμικής με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και μεταβλητά πτερύγια ενώ ο ίδιος ο επικεφαλής της εταιρείας έκανε λόγο για «μία μπαταρία που πετάει».
«Αντί να κατασκευάσουμε ένα εντυπωσιακό πλαίσιο και στη συνέχεια να τοποθετήσουμε την μπαταρία σε αυτό το αεροσκάφος, ξεκινήσαμε με την μπαταρία πρώτα και βάλαμε τον σκελετό πάνω από αυτή», σημείωσε.
Η εταιρεία δεν έχει ακόμη κατασκευάσει ένα κλιμακωτό μοντέλο, αλλά εκτελεί προσομοιώσεις υπολογιστή του eVTOL.
Οι διαδρομές των επιβατών έχουν προγραμματιστεί για το 2024, αλλά όλα εξαρτώνται από το εάν η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) χορηγήσει στην εταιρεία άδειες για την πτήση του αεροσκάφους πάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης