Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Πάτησε «γκάζι» η βιομηχανική παραγωγή των Απρίλιο, στο +39,3% σε ετήσια βάση με ώθηση από τα διαρκή αγαθά

Ευρωζώνη: Πάτησε «γκάζι» η βιομηχανική παραγωγή των Απρίλιο, στο +39,3% σε ετήσια βάση με ώθηση από τα διαρκή αγαθά

Υπερδιαπλασιάσθηκαν σε ετήσια βάση οι εκτιμήσεις για την παραγωγή διαρκών προϊόντων ενισχυμένες 117,3%

Σχετικά Άρθρα
Απότομα ανέβασε ταχύτητα η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, παίρνοντας μεγάλη ώθηση από την «εκτίναξη» της παραγωγής στα διαρκή προϊόντα, σε έναν μήνα κατά τον οποίο οι οικονομίες άνοιγαν σταδιακά μετά την πανδημία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Δευτέρα 14 Ιουνιου 2021 .

Βελτίωση προσδοκιών

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε Δευτέρα, η Eurostast, η επίσημη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ, έτρεξε με ρυθμό 0,8% σε μηνιαία βάση, ωστόσο σε ετήσια κατέγραψε το εντυπωσιακό ποσοστό του +39,3%.
Οι επιδόσεις αυτές είναι καλύτερες των προσδοκιών, καθώς οι αναλυτές του Reuters, εκτιμούσαν ότι σε μηνιαία βάση η βιομηχανική παραγωγή θα σημείωνε άνοδο 0,4% και σε ετήσια 37,4%.

Διαρκή προϊόντα

Εκεί όμως που η θετική μεταβολή ξεπέρασε κάθε εκτίμηση, ήταν αυτή που αφορούσε την παραγωγή για τα διαρκή προϊόντα (προϊόντα που δεν είναι άμεσης κατανάλωσης, όπως οι οικιακές ή οι ηλεκτρονικές συσκευές), καθώς σε ετήσια βάση υπερδιαπλασιάσθηκε, καταγράφοντας ενίσχυση 117,3%, από άνοδο 34,5% τον Μάρτιο (σε μηνιαία βάση η θετική μεταβολή ήταν της τάξεως του 3,4% από συρρίκνωση 1,2% τόσο τον Φεβρουάριο, όσο και τον Μάρτιο).
Αντίστοιχα η παραγωγή των κεφαλαιουχικών αγαθών έτρεξε με ρυθμό 65,4% σε ετήσια βάση, ενώ 38,7% ήταν ο αντίστοιχος ρυθμός για τα καταναλωτικά προϊόντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης