Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Η εξάπλωση των νέων κρουσμάτων είναι ταχύτερη από τη διανομή εμβολίων

ΠΟΥ: Η εξάπλωση των νέων κρουσμάτων είναι ταχύτερη από τη διανομή εμβολίων

Η ταχύτερη μετάδοση της νόσου αποδίδεται από τις νέες μεταλλάξεις όπως η Alpha και η Delta, οι οποίες έχουν αποδειχθεί πιο μεταδοτικές

Σχετικά Άρθρα
Η παγκόσμια εξάπλωση του Covid-19 κινείται ταχύτερα από την παγκόσμια διανομή εμβολίων, δήλωσαν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021.
Η αύξηση των νέων κρουσμάτων αποδίδεται στην άνοδο του ρυθμού της μετάδοσης των νέων μεταλλάξεων όπως η Alpha και η Delta, οι οποίες έχουν αποδειχθεί πιο μεταδοτικές.

Μείωση της εξάπλωσης

«Αυτό σημαίνει ότι οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί για άτομα που δεν προστατεύονται, και αποτελούν ο μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού», δήλωσε ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, γενικός διευθυντής της ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του ιού συνεχίζει να μειώνεται παγκοσμίως, ο αριθμός των θανάτων δεν μειώνεται με τον ίδιο ρυθμό, υπογράμμισε.
Περισσότεροι από 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από το Covid σε όλο τον κόσμο από την αρχή της πανδημίας.

Θάνατοι

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε για διάστημα επτά εβδομάδων, η μεγαλύτερη υποχώρηση της πανδημίας από την αρχή της.
Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων που αναφέρθηκαν αυτήν την εβδομάδα εξακολουθεί να είναι παρόμοιος με αυτούς που αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε.
«Ενώ οι εβδομαδιαίες νέες καταγραφές κρουσμάτων είναι στο χαμηλότερο από τον Φεβρουάριο, οι θάνατοι δεν μειώνονται στον ίδιο ρυθμό», δήλωσε ο Tedros.
«Η παγκόσμια πτώση καλύπτει μια ανησυχητική αύξηση σε νέα κρούσματα και θανάτους σε πολλές χώρες».

Θνησιμότητα

Οι χώρες στην Αφρική αντιμετωπίζουν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ εκείνων που πάσχουν από Covid από άλλες χώρες, είπε.
Τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά επειδή οι αφρικανικές χώρες ανέφεραν λιγότερα περιστατικά από τις περισσότερες άλλες περιοχές.
Οι αφρικανικές χώρες έχουν επίσης τη λιγότερη πρόσβαση σε εμβόλια, διαγνωστικά τεστ και προμήθειες οξυγόνου, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις της ανισότητας στη προμήθειες ιατρικών μέσων για την οποία έχουν προειδοποιήσει οι αξιωματούχοι υγεία σε όλο τον κόσμο.

Δέσμευση G7

Οι χώρες της G-7 έχουν δεσμευτεί για διανομή 870 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων σε όλο τον κόσμο, αλλά ο ΠΟΥ λέει ότι χρειάζονται περισσότερα για να επιτευχθεί η παγκόσμια ανοσία.
«Αυτή είναι μια μεγάλη βοήθεια, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα και τα χρειαζόμαστε γρηγορότερα.
Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα », κατέληξε ο Tedros.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης