Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed St Luis): Υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού, αύξηση των επιτοκίων το 2022

Bullard (Fed St Luis): Υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού, αύξηση των επιτοκίων το 2022

Ξεκίνησε η συζήτηση για την άρση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, σχολίασε ο επικεφαλής της Fed του Saint Luis James Bullard

Σχετικά Άρθρα

Την άποψη πως η απόφαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) όσον αφορά την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής, η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη Τετάρτη 18 Ιουνίου, δικαιολογείται ως «σφικτή» (hawkish) εξέφρασε το στέλεχος της διοικητής Fed και επικεφαλής της Fed του St Luis, James Bullard, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Τα.. γεράκια

Μιλώντας στο CNBC, ο Bullard ανέφερε πως «η ανάκαμψη της οικονομίας είναι σημαντικά ταχύτερη από αυτό που περιμέναμε για το 2021, άρα είναι φυσιολογικό να είμαστε συντηρητικοί στη νομισματική μας πολιτική» και αναμένουμε συνοτμότερη αυξηση των επιτοκίων, ήδη από το 2022 για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση.
Ακόμα, ο ίδιος σχολίασε ο διοικητής της Fed, Jerome Powell, με την ομιλία του την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 ξεκίνησε τη συζήτηση για το πότε θα αρχίσει ο περιορισμός των υποστηρικτικών μέτρων (tappering) της τράπεζας, ενώ σχετικά με τον πληθωρισμό, ο ίδιος ανέφερε πως «υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού» στην αμερικανική οικονομία.

Αναλαμβάνουμε δράση

«Περιμένουμε μια καλή χρονιά, μια καλή επανεκκίνηση (της οικονομίας).
Αλλά αυτή είναι μια μεγαλύτερη χρονιά από ό, τι περιμέναμε (σ.σ όσον αφορά την ανάπτυξη), περισσότερο πληθωρισμό από ό, τι περιμέναμε », δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.
«Νομίζω ότι είναι φυσικό να αναλάβουμε μεγαλύτερη δράση προκειμένου να περιορίσουμε τις πληθωριστικές πιέσεις», σημείωσε.

Στο 3,4% για το 2021

Για το 2021, η επιτροπή αύξησε τις προσδοκίες της για τον βασικό πληθωρισμό, όπως καταγράφεται από τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών που ανήλθε σε 3% από την εκτίμηση του Μαρτίου για 2,2%.
Έφερε επίσης τη μέση εκτίμησή του για τον πληθωρισμό, συμπεριλαμβανομένων των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε έως και 3,4%, με άνοδο 1% υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προηγούμενες προβλέψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης