Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Σε ύφεση η πανδημία, αλλά πάνω από 30 εκατομμύρια τα κρούσματα

Ινδία: Σε ύφεση η πανδημία, αλλά πάνω από 30 εκατομμύρια τα κρούσματα
Προβληματισμός για την παράλλαξη Δέλτα plus
Σχετικά Άρθρα

Αν και η επιδημία του κορωνοϊού στην Ινδία είναι σε ύφεση, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα ξεπέρασε τα 30 εκατομμύρια.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 50.848 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 30,03 εκατ., ενώ το ίδιο διάστημα 1.358 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων να ανέρχεται στους 390.660 νεκρούς.
Η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων παγκοσμίως, πίσω από ΗΠΑ και Βραζιλία.
Την ίδια στιγμή, οι Ινδοί ειδικοί προειδοποιούν για τα νέα στελέχη της παράλλαξης Δέλτα plus, η οποία δεν αποκλείεται να διαφεύγει της προστασίας των εμβολίων και του τείχους ανοσίας που έχει δημιουργηθεί.
Πάντως αναφέρεται πως στελέχη αυτής της παράλλαξης έχουν εντοπιστεί και σε πολλές άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Πορτογαλία, η Ελβετία, η Ρωσία, η Τουρκία, η Ιαπωνία και το Νεπάλ με αρκετούς να υποστηρίζουν πως η παράλλαξη αυτή είχε περιγραφεί ανεπίσημα ως η παράλλαξη του Νεπάλ όταν έκανε την εμφάνιση της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης