Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Πράσινο φως από τη δικαιοσύνη για την έκδοση στις ΗΠΑ του δημιουργού του antivirus John McAfee

Ισπανία: Πράσινο φως από τη δικαιοσύνη για την έκδοση στις ΗΠΑ του δημιουργού του antivirus John McAfee
O John McAfee έγινε γκουρού των κρυπτονομισμάτων χάρη στα οποία δηλώνει ότι κερδίζει 2.000 δολάρια
Σχετικά Άρθρα

H ισπανική δικαιοσύνη έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την έκδοση στις ΗΠΑ του Αμερικανού δημιουργού του διάσημου ομώνυμου λογισμικού κατά των ιών John McAfee, που καταζητείται στη χώρα του για φοροδιαφυγή, έγινε σήμερα γνωστό από το αρμόδιο δικαστήριο.
Ο επιχειρηματίας, που έγινε γκουρού των κρυπτονομισμάτων, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2020 στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και στη συνέχεια τέθηκε σε προσωρινή κράτηση.
Το πράσινο φως του δικαστηρίου, αρμόδιου κυρίως για διαδικασίες έκδοσης, μπορεί να προσβληθεί δικαστικά, ενώ η έκδοση θα πρέπει επίσης να εγκριθεί από την ισπανική κυβέρνηση, διευκρινίζεται στη δικαστική απόφαση.
Ο John McAfee, 75 ετών, συνελήφθη την επομένη της δημοσίευσης από Αμερικανό εισαγγελέα κατηγορητηρίου σε βάρος του γιατί είχε παραλείψει να δηλώσει έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων που προήλθαν από την προώθηση κρυπτονομισμάτων, συμβουλευτικές υπηρεσίες, συνέδρια και πώληση δικαιωμάτων για την υλοποίηση ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.
Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, ο John McAfee φέρεται επίσης να έκρυψε περιουσιακά στοιχεία, συγκεκριμένα ακίνητα, ένα κότερο και ένα αυτοκίνητο, γράφοντάς τα σε ονόματα άλλων προσώπων.
Οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης μέσω της Interpol και ζήτησαν την έκδοσή του.
Μετά τη μεγάλη περιουσία που έκανε με το λογισμικό του κατά των ιών McAfee τη δεκαετία του 1980, ο John McAfee έγινε γκουρού των κρυπτονομισμάτων χάρη στα οποία δηλώνει ότι κερδίζει 2.000 δολάρια ημερησίως, ενώ ακολουθείται από ένα εκατομμύρια χρήστες στο Twitter.
Η αμερικανική δικαιοσύνη απήγγειλε εξάλλου σε βάρος του επιχειρηματία τον Μάρτιο κατηγορία για την προώθηση μεταξύ των οπαδών του στο Twitter αρκετών επιχειρήσεων που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα χωρίς να τους πει ότι πιθανόν θα αντλούσε από αυτές μεγάλα ποσά.
Ο Τζον ΜακΑφι είχε μονοπωλήσει τα πρωτοσέλιδα το 2012 όταν ο γείτονάς του στο Μπελίζ, μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής, δολοφονήθηκε μυστηριωδώς, ένα έγκλημα που δεν έχει εξιχνιαστεί μέχρι σήμερα.
Η αστυνομία είχε ανακαλύψει τότε ότι ο John McAfee ζούσε με μια 17χρονη και ότι είχε αρκετά όπλα στο σπίτι του.
Ο επιχειρηματίας έκανε μια απίστευτη απόδραση, μια υπόθεση που παρακολουθούσαν στενά τα μέσα ενημέρωσης επί έναν μήνα.
Το 2015 είχε συλληφθεί στις ΗΠΑ για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών. Στη συνέχεια δεν απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης... μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 όταν διέφυγε από τη χώρα του της οποίας ήθελε να διεκδικήσει την προεδρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης