Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Να επιδιώξουμε άμεση επαφή με τον Putin – Δεν υπάρχει άλλος τρόπος επίλυσης διαφωνιών

Merkel: Να επιδιώξουμε άμεση επαφή με τον Putin – Δεν υπάρχει άλλος τρόπος επίλυσης διαφωνιών
Θα είμαι ιδιαίτερα επικριτική για την έλλειψη συντονισμένης αντίδρασης στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς είπε η Merkel
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η ΕΕ πρέπει να επιδιώξει άμεση επαφή με τη Ρωσία και να αρχίσει υψηλού επιπέδου συνομιλίες με τον πρόεδρο Vladimir Putin διατύπωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel στην καθιερωμένη ομιλία της στη Bundestag πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
«Κατά τη γνώμη μου, εμείς η ΕΕ πρέπει να αναζητήσουμε άμεση επαφή με την Ρωσία και τον Ρώσο πρόεδρο.
Δεν είναι αρκετό ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden να μιλά με τον Ρώσο πρόεδρο – γεγονός που χαιρετίζω – αλλά πρέπει και η ΕΕ να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για διάλογο
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την επίλυση διαφωνιών» υπογράμμισε η Merkel, η οποία υποστήριξε ότι θα είναι ιδιαίτερα επικριτική για την έλλειψη συντονισμένης αντίδρασης της ΕΕ όσον αφορά τους περιορισμούς στα ταξίδια.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η Merkel εξαπέλυσε τα πυρά της κατά της Πορτογαλίας για το γεγονός ότι δέχθηκε Βρετανούς τουρίστες στο έδαφος της παρά την έξαρση κρουσμάτων λόγω της παράλλαξης Δέλτα της covid.
«Ακόμα και σήμερα δεν έχουμε καταφέρει επαρκώς να συντονιστούμε όσον αφορά την είσοδο πολιτών από τρεις χώρες και ιδιαίτερα από περιοχές που έχουν έξαρση κρουσμάτων λόγω παραλλάξεων του ιού.
Θα είμαι ιδιαίτερα επικριτική.
Αυτό πρέπει να βελτιωθεί» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης