Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Σε αυστηρό lockdown το Σίδνεϊ για δύο εβδομάδες για περιορισμό της μετάλλαξης Δέλτα

Αυστραλία: Σε αυστηρό lockdown  το Σίδνεϊ για  δύο εβδομάδες για περιορισμό της μετάλλαξης Δέλτα
Στόχος ο περιορισμός ενός  ξεσπάσματος της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού

Σε αυστηρό lockdown για δύο εβδομάδες μπήκε το Σίδνεϊ, σε μια προσπάθεια των αρχών να περιορίσουν το ξέσπασμα της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.
Το lockdown, το οποίο ανακοινώθηκε από την πρωθυπουργό της πολιτείας Νέα Νότια Ουαλία Gladys Berejiklian, περιλάβει επίσης τις περιφέρειες Γαλάζιλα Όρη, Κεντρική Ακτή και Γουόλονγκονγκ, που περιβάλλουν το Σίδνεϊ.
Ήδη, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο κέντρο του Σίδνεϊ και στα ανατολικά προάστια της πόλης βρίσκονταν σε lockdown εξαιτίας του ξεσπάσματος των κρουσμάτων.
Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα μέτρα πρέπει να επεκταθούν, μετά την καταγραφή περισσότερων κρουσμάτων Covid-19, καθώς τα σημεία έκθεσης στον κορωνοϊό αυξήθηκαν εκτός των αρχικών περιοχών ανησυχίας.
Πάντως, τα περιοριστικά μέτρα στο Σίδνεϊ των πάνω από πέντε εκατομμύρια κατοίκων, είναι τα πιο πρόσφατα σε μια σειρά σύντομων, αλλά σκληρών lockdown που επιβάλλονται τους τελευταίους μήνες σε πόλεις της Αυστραλίας για την αντιμετώπιση μικρών εξάρσεων του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης