Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan εγκαινίασε την κατασκευή του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης

Ο Erdogan εγκαινίασε την κατασκευή του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης
Ο Erdogan είπε ότι το έργο των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ολοκληρωθεί εντός έξι ετών
Σχετικά Άρθρα

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan εγκαινίασε την κατασκευή του καναλιού της Κωνσταντινούπολης, το οποίο σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση θα μειώσει τη θαλάσσια κυκλοφορία στα Στενά του Βοσπόρου. «Σήμερα ανοίγουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία της ανάπτυξης της Τουρκίας», δήλωσε ο Erdogan σε μια πρωτοποριακή τελετή στο Sazlidere, δυτικά της Κωνσταντινούπολης.
«Βλέπουμε το κανάλι ως ένα έργο για το μέλλον της πόλης, για τη διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας του Βοσπόρου της Κωνσταντινούπολης αλλά και των πολιτών της», σημείωσε.
Η ιδέα ενός καναλιού που συνδέει τη Θάλασσα του Μαρμαρά και τη Μαύρη Θάλασσα - που χαρακτηρίστηκε ως «τρελό έργο» - προτάθηκε για πρώτη φορά το 2011 και αναβίωσε πριν από τρία χρόνια.

Θα μειώσει τη θαλάσσια κυκλοφορία στον Βόσπορο

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το κανάλι των 45 χιλιομέτρων θα ανακουφίσει την πίεση στον Βόσπορο, μια από τις πιο πολυσύχναστες ναυτιλιακές οδούς στον κόσμο και θα μειώσει τον κίνδυνο ατυχημάτων.
Οι αντίπαλοι ισχυρίζονται ότι θα εξυπηρετήσει ελάχιστους σκοπούς και θα προκαλέσει εκτεταμένη οικολογική ζημιά στην περιοχή, θα αυξήσει τους κινδύνους που προκαλούνται από τους σεισμούς και θα φορτώσει την Τουρκία με περαιτέρω χρέη.
Ο Erdogan είπε ότι το έργο των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ολοκληρωθεί εντός έξι ετών.
«Σήμερα βάζουμε τα θεμέλια ενός από τα υποδειγματικά κανάλια στον κόσμο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης