Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ελλάδα αλλάζει τους κανόνες για τους Ρώσους τουρίστες επειδή πιέζει η Κομισιόν

Putin: Η Ελλάδα αλλάζει τους κανόνες για τους Ρώσους τουρίστες επειδή πιέζει η Κομισιόν
Η Ελλάδα αυστηροποίησε το πλαίσιο για τους Ρώσους τουρίστες, ακόμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik, μετά την επίπληξη της καγκελαρίου Merkel
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρύβεται πίσω από τις αλλαγές στα μέτρα για τα ταξίδια που εφαρμόζει -μεταξύ άλλων- και η Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, όπως μεταδίδει το Sputnik, σχολιάζοντας την αυστηροποίηση του πλαισίου για την είσοδο Ρώσων τουριστών στη χώρα μας.
«Οι πολίτες φοβούνται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό - και κάνουν το σωστό, επειδή οι κανόνες αλλάζουν κάθε μέρα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και αναφέρθηκε ειδικότερα στην Ελλάδα.
«Η Ελλάδα, για παράδειγμα.
Στην αρχή χρειάζονταν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σήμερα θέλουν PCR test, την επόμενη ημέρα θα υπάρχουν άλλες απαιτήσεις ακριβώς επειδή επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Που οδηγεί αυτό; Υπερφορτώνουμε την τουριστική μας υποδομή», σημείωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Πιο αυστηρό πλαίσιο από την Ελλάδα μετά την επίπληξη Merkel

Η Ελλάδα αυστηροποίησε το πλαίσιο για τους Ρώσους τουρίστες, ακόμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V, μετά την επίπληξη της καγκελαρίου Merkel στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Από σήμερα, 30 Ιουνίου, όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test.
Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους Ρώσους τουρίστες, ανεξαρτήτως με το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι ενώ θα υποβάλλονται σε τεστ και κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η καγκελάριος Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος Macron επέπληξαν την Ελλάδα και άλλες χώρες του Νότου, για τα χαλαρά μέτρα υποδοχής τουριστών από χώρες που χρησιμοποιούν κινεζικά και ρωσικά εμβόλια κατά της covid -19, τα οποία δεν έχουν λάβει έγκριση από τον ΕΜΑ.
Αφορμή στάθηκε η ραγδαία εξάπλωση της παράλλαξης Δέλτα στην Ευρώπη.
Ερωτώμενος σχετικά ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποβάθμισε το θέμα, ωστόσο στη συνέχεια η Ελλάδα έσπευσε να αυστηροποιήσει το πλάσιο για τους Ρώσους που επισκέπονται τη χώρα μας.

Τι αλλάζει για τους επισκέπτες από τη Ρωσία

Ειδικότερα τροποποιούνται δύο από τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου covid-19 και θα ισχύουν τα ακόλουθα:
- Όλοι οι ταξιδιώτες/μόνιμοι κάτοικοι από Ρωσία με προορισμό την Ελλάδα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών).

 Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους επιβάτες που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.
  • Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες/μόνιμοι κάτοικοι από τη Ρωσία θα υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε έλεγχο με τεστ για την covid-19 κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.
  • Σε περίπτωση θετικής διάγνωσης θα υποβάλλονται σε καραντίνα δέκα (10) ημερών και θα απαιτηθεί αρνητικό τεστ PCR την τελευταία ημέρα της καραντίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης