Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανοί CEOs: Πώς οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα μετασχηματίσουν την οικονομία

Ισπανοί CEOs: Πώς οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα μετασχηματίσουν την οικονομία

Τα επενδυτικά τους σχέδια παρουσίασαν οι μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας όπως οι Repsol και Endesa

Σχετικά Άρθρα

Οι πόροι του ταμείου Ανάκαμψης που εισέρχονται στην Ισπανία θα ωθήσουν το μετασχηματισμό της οικονομίας καθώς οι εταιρείες προχωρούν σε επενδύσεις περισσότερο να καταστήσουν τις επιχειρήσεις πιο ψηφιακές, να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα καθιστάμενες αποδοτικότερες, σύμφωνα με του ηγέτες των μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας, που μίλησαν σε μια εκδήλωση του Bloomberg την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021.

Τα σχέδια

Η Repsol παρουσίασε επενδυτικά έργα προς ένταξη στις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Josu Jon Imaz, CEO της Repsol, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Bloomberg σχετικά με την μόλχευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στις εγχώριες οικονομίες.
Η Endesa παρουσίασε 122 έργα, δήλωσε ο CEO της Endesa Jose Bogas.

Η σωστή απάντηση

«Τα ευρωπαϊκά κονδύλια (στο πλαίσιο του Next GenerationEU) είναι η σωστή απάντηση για την ανάκαμψη της οικονομίας από τις πληγές της πανδημίας», δήλωσε ο Imaz.
«Ο βιομηχανικός τομέας στην Ισπανία είναι έτοιμος να αναπτυχθεί και να καυταστεί ο καταλύτης για την ανάκαμψη - η Ισπανία έχει μια μεγάλη ευκαιρία να μεταμορφωθεί».
Ο Joaquin Arenas, ανώτρο στέλεχος της Bank of America Corp. για την Ισπανία, δήλωσε ότι η όρεξη των επενδυτών για τα ισπανικά assets παραμένει ισχυρή και αναμένει να δει περισσότερες εταιρείες να συγκεντρώνουν κεφάλαια από τις αγορές.
«Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε λίστες με επενδτικές προτάσεις», είπε.
«Δεν θα είναι μόνο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών, ο οποίος έχει αποκτήσει μεγάλη σημασία».

Πόροι 140 δισ.

Η Ισπανία αναμένεται να λάβει έως και 140 δισ. ευρώ (166 δισεκατομμύρια δολάρια) σε επιχορηγήσεις και φτηνά δάνεια κατά τα επόμενα έξι χρόνια, με προχρηματοδότηση 19 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι το τέλος του έτους.

Οι προτροπές στην κυβέρνηση

Η Arenas προέτρεψε την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει όλα τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης ενισχύσει την οικονομική ανάκαμψη ώστε να είναι ισχυρότερη από αυτήν σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ
«Οποιαδήποτε περαιτέρω υποστήριξη, οποιαδήποτε πρόσθετη υποστήριξη για να ενισχυθεί η οικονομία είναι πολύ καλά νέα», είπε
Η CaixaBank SA γίνεται πιο αισιόδοξη για την τάση όσον αφορά τα επισβαλή δανείων και προβλέπει αύξηση της ζήτησης καταναλωτικών δανείων, σύμφωνα με τον CFO Javier Pano
«Παρατηρούμε ήδη αύξηση της ζήτησης καταναλωτικών δανείων - αυτό συμβαίνει ήδη από τον Μάιο», δήλωσε ο Πάνω
Ο Bogas, επικεφαλής της Endesa, σημειωσε ότι αντιμετωπίζει τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας ως προσωρινές λόγω των χειμερινών συνθηκών και των υψηλών τιμών φυσικού αερίου και άνθρακα, αν και μπορεί να αντέξουν για μερικούς μήνες
Δεν βλέπει την ανάγκη για μεταρρύθμιση του τρόπου τιμολόγησης της ενέργειας, επειδή σύμφωνα με αυτόν οι τιμές θα μειωθούν μακροπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης