Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson & Johnson: Αποτελεσματικό το εμβόλιο και κατά της παράλλαξης Δέλτα

Johnson & Johnson: Αποτελεσματικό το εμβόλιο και κατά της παράλλαξης Δέλτα
Στο 85% η αποτελεσματικότητα, τουλάχιστον 8 μήνες η ανοσολογική απόκριση των εμβολιασμένων
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή προστασία και κατά της παράλλαξης Δέλτα προσφέρει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά όλων των παραλλάξεων του ιού.
Βάσει των νέων στοιχείων, η διάρκεια της ανοσολογικής απόκρισης των εμβολιασμένων διαρκεί τουλάχιστον για οκτώ μήνες και το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 85%.
Οι εμβολιασμένοι παράγουν ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι όλων των παραλλαγών του ιού, μεταξύ των οποίων και της Δέλτα.

Περιττή ενισχυτική δόση

Συνεπώς μια ενισχυτική δόση φαίνεται περιττή, τουλάχιστον προς το παρόν.
Όπως αναφέρεται, το εμβόλιο εμφανίζει μικρή μόνο μείωση στην αποτελεσματικότητα του έναντι της Δέλτα, σε σχέση με το αρχικό «κινεζικό» στέλεχος του ιού.
Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται ότι είναι πιο αποτελεσματικό έναντι της Δέλτα από ό,τι έναντι της «νοτιοαφρικανικής» παραλλαγής Βήτα, κάτι που έχει φανεί να συμβαίνει και στα εμβόλια τύπου mRNA.
Η εταιρεία ανέφερε ότι τα αντισώματα που παράγει το εμβόλιο της, αυξάνονται με το πέρασμα του χρόνου.

Καλύτερη από ότι αναμενόταν η κάλυψη των παραλλαγών του ιού

«Η κάλυψη των παραλλαγών από το εμβόλιο είναι καλύτερη από ό,τι αναμενόταν.
Εξαπλωνόταν πολλή παραπληροφόρηση, γι' αυτό αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες αμέσως», ανέφερε ο δρ Dan Barouch, ιολόγος του Ιατρικού Κέντρου Beth Israel Deaconess της Βοστώνης.
Το τελευταίο διάστημα αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για το κατά πόσο το εν λόγω μονοδοσικό εμβόλιο προσφέρει ισχυρή προστασία από την παράλλαξη Δέλτα, η οποία είναι η πλέον μεταδοτική από όλες τις υπόλοιπες παραλλάξεις.
Τα νέα στοιχεία από την εταιρεία - που ακόμη δεν έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά - φαίνονται καθησυχαστικά και καθιστούν μη αναγκαία μια δεύτερη ενισχυτική δόση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης