Τελευταία Νέα
Διεθνή

H μετάλλαξη Delta μεταδίδεται σε 14 δευτερόλεπτα και χωρίς φυσική επαφή – Η πιο γρήγορη μετάλλαξη Covid – 19

H μετάλλαξη Delta μεταδίδεται σε 14 δευτερόλεπτα και χωρίς φυσική επαφή – Η πιο γρήγορη μετάλλαξη Covid – 19
Ο Feng Zijian, ένας Κινέζος ερευνητής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), δήλωσε ότι τα πρόσφατα κρούσματα Covid -19 στο Guangzhou, το Shenzhen και το Dongguan περιλαμβάνουν όλες τις παραλλαγές του ιού Delta
Σχετικά Άρθρα

H μετάλλαξη του κορωνοιού Delta - που παρουσιάστηκε στην Ινδία - μπορεί να μεταδοθεί μέσα σε 14 δευτερόλεπτα αναφέρουν κινεζικές πηγές και μάλιστα χωρίς φυσική επαφή.
Η μετάδοση της παραλλαγής «Delta» του COVID-19, πραγματοποιείται μέσα σε ελάχιστο χρόνο όπως αποκαλύπτουν κινεζικές πηγές στην πόλη Guangzhou, όπως αναφέρει το epoch times.
Η νέα παραλλαγή Delta θα μπορούσε να μεταδοθεί ακόμη και χωρίς φυσική επαφή.
Η ανάλυση αυτή θέτει την πόλη Shenzehen που βρίσκεται κοντά στην πόλη Guangzhou, το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι φορτίων στον κόσμο, υπό τεράστια πίεση.
Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στις 21 Ιουνίου, η μετάδοση ιού Delta τέταρτης γενιάς έλαβε χώρα σε μόλις 14 δευτερόλεπτα.
Στο δημοσιευμένο βίντεο, ο φορέας ιού Delta τρίτης γενιάς, ο Huang, και ο φορέας ιού Delta τέταρτης γενιάς, ο Lu, έτρωγαν ξεχωριστά στο ίδιο εστιατόριο την ίδια ημέρα και μπήκαν στο ίδιο μπάνιο.
Χρησιμοποίησαν τον ίδιο διάδρομο εισόδου στο μπάνιο και πέρασαν μόνο 14 δευτερόλεπτα στο ίδιο περιβάλλον.
Δεν υπήρχε φυσική επαφή μεταξύ των δύο μερών, αλλά ένας εκ των δύο δεν φορούσε μάσκα.
Σύμφωνα με την έκθεση, μια ιογενής μετάδοση εντός 14 δευτερολέπτων στο ίδιο περιβάλλον είναι ο μικρότερος χρόνος επαφής μέχρι στιγμής σε αυτήν την πανδημία.
Ο Feng Zijian, ένας Κινέζος ερευνητής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), δήλωσε ότι τα πρόσφατα κρούσματα Covid -19 στο Guangzhou, το Shenzhen και το Dongguan περιλαμβάνουν όλες τις παραλλαγές του ιού Delta.

Ο αξιωματούχος της Επιτροπής Υγείας της Shenzhen, Weibo ανέφερε τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού στις 14, 18 και 21 Ιουνίου.

Στις 22 Ιουνίου, ο Chang Juping, αναπληρωτής διευθυντής της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας του Shenzhen, επιβεβαίωσε ότι οι τέσσερις περιπτώσεις ήταν η παραλλαγή Delta, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αλληλουχίας γονιδίων και ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι πανομοιότυπες με την αλληλουχία του γονιδιώματος των κρουσμάτων που ήρθαν μέσω της Air China με την διεθνή πτήση CA868.

Από τις 20 Ιουνίου, επιβεβαιώθηκαν 38 περιπτώσεις μεταξύ των επιβατών CA868 που έφτασαν στο Shenzhen από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, στις 10 Ιουνίου.
Και όλοι τους φέρουν την παραλλαγή Delta του κορωνοιού που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

Λόγω αυτού του γεγονότος, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας εξέδωσε προειδοποίηση για την πτήση CA868 της Air China (πτήσεις από Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική, προς Shenzhen της Κίνας) και ανέστειλε αμέσως τις δραστηριότητές της για τέσσερις εβδομάδες.
Από τότε, στην πόλη Shenzhen ξεκίνησαν δοκιμές νουκλεϊκού οξέος για όλους τους κατοίκους της.

Η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Delta έθεσε επίσης το Yantian International Container Terminal, το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι φορτίου στον κόσμο μετά τη Σαγκάη και τη Σιγκαπούρη, υπό τεράστια πίεση.
Μετά από πολλές ασυμπτωματικές περιπτώσεις μόλυνσης από ιό Covid 19 στην περιοχή Yantian, Shenzhen, το λιμάνι Yantian έκλεισε.
Το προσωρινό κλείσιμο του λιμανιού Yantian είναι μια άλλη σοβαρή διακοπή για το παγκόσμιο εμπόριο μετά τα όσα συνέβησαν στην διώρυγα του Σουέζ τον Μάρτιο.

Η Maersk, η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, δήλωσε στις 17 Ιουνίου, «η παύση της λειτουργίας αρκετών εβδομάδων του λιμανιού Yantian διέκοψε σημαντικά την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.
Τα εμπόδια στο παγκόσμιο εμπόριο είναι πανταχού παρόν λόγω της πανδημίας COVID-19».

Τα πλοία που περιμένουν φορτίο προς τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και άλλα μέρη έπρεπε να αγκυροβολήσουν έξω από το Shenzhen και το Χονγκ Κονγκ, καθώς χρειάστηκαν 16 ημέρες να περιμένουν στο λιμάνι Yantian.
Παρόλο που το λιμάνι Yantian επανέλαβε τις κανονικές δραστηριότητές του στις 24 Ιουνίου, η βιομηχανία υπολόγισε ότι τα 750.000 συσσωρευμένα εμπορευματοκιβώτια θα χρειαστούν 82 ημέρες για να μεταφερθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης