Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τo Λονδίνο ανέκτησε τα ηνία από το Άμστερνταμ - Ο μεγαλύτερος κόμβος συναλλαγών μετοχών στην Ευρώπη τον Ιούνιο 2021

Τo Λονδίνο ανέκτησε τα ηνία από το Άμστερνταμ - Ο μεγαλύτερος κόμβος συναλλαγών μετοχών στην Ευρώπη τον Ιούνιο 2021
Ο όγκος συναλλαγών στο χρηματιστήριο του Λονδίνου κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στα 8,9 δισ. ευρώ την ημέρα τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της Cboe Global Markets

To Λονδίνο ανέκτησε τα ηνία από το Άμστερνταμ, ως ο μεγαλύτερος κόμβος συναλλαγών μετοχών στην Ευρώπη τον Ιούνιο του 2021.
Το μερίδιο της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου στην ευρωπαϊκή αγορά κινείται σταθερά υψηλότερα τους τελευταίους μήνες, χάρη στην επανεκκίνηση των συναλλαγών ελβετικών μετοχών μετά την αποχώρηση της Ελβετίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η κυβέρνηση της Ελβετίας έδωσε προ μηνών το «πράσινο φως» για να αρχίσει εκ νέου η διαπραγμάτευση ελβετικών μετοχών στο LSE.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο όγκος συναλλαγών στο χρηματιστήριο του Λονδίνου κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στα 8,9 δισ. ευρώ την ημέρα τον Ιούνιο έναντι 8,8 δισ. ευρώ στο Άμστερνταμ, σύμφωνα με στοιχεία της Cboe Global Markets.
Είναι η πρώτη φορά που το Λονδίνο καταλαμβάνει την πρώτη θέση μετά την αποχώρηση από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και την εκθρόνισή του από το Άμστερνταμ τον Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης